Lars Erik Fossum og Thomas Hanche-Olsen i Oras Armatur og Oras Group, var svært fornøyd med responsen fra norske besøkende under ISH nylig.

– Armaturer med digital fuksjonalitet åpner nye anvendelsesområder

Oras Armaturer: - Kjempefornøyd med besøket under ISH:

0

Ved å kombinere godt, funksjonelt design med nye digitale egenskaper legger Oras til rette for enda større utbytte av armaturene. Digitalisering gjør hverdagen enklere og mer spennende. Både innen velvære, helse og husholdning skjer det en rivende utvikling.

Under ISH i Frankfurt nylig viste Oras fram en stor bredde av nyheter på armaturfronten. Som vanlig er løsningene preget av gjennomtenkt og finslipt design, i tillegg kommer stadig flere modeller spekket med smarte digitale funksjoner.

– Oras har hatt berøringsfrie armaturer i over tretti år, det er på en måte der det hele startet. Oras tar nå et stort sprang framover innen digitalisering, og satsingen som ble for alvor innledet med at man sikret seg selskapet Amphiro, en spesialist innen digital teknologi. I samarbeid med Amphiro vil Oras utvikle en rekke nye og spennende produkter, som går på både større ytelse og nye muligheter for styring og kommunikasjon, sier Lars Erik Fossum hos Oras Norge. For den uinnvidde skal det for ordens skyld nevnes at Oras’ produkter markedsføres under merket Hansa i Tyskland og resten av sentral og sør Europa.

Hybridkraner
Selv om det er en tid siden Oras lanserte hybridkranen Optima ble den viet stor interesse under ISH.

– Optima har vært en stor suksess, og den er for mange fortsatt en nyhet. Dette er en kombinasjon av berøringsfri og manuell kran, som kombinerer design og funksjonalitet på en ny måte. Dette gir nye praktiske funksjoner som endrer måten vi jobber på kjøkkenet. At tuten er fleksibel med to type spylefunksjoner gjør det lett å skylle vasken, gryter og panner. Kokker vi møter sier at berøringsfrie kraner er veien til et hygienisk kjøkken, sier Fossum.

Kranen har et digitalt display som viser vanntemperaturen til en hver tid, og via det berøringsfrie kontrollpanelet kan man enkelt justere temperaturen slik du ønsker. Å installere en hybridkran krever ikke annet enn tilgang til vann og elektrisitet, som normalt er tilgjengelig på kjøkkenet. Optima er inspirert av profesjonelle kokker og er forøvrig produsert ved Oras fabrikk i Finland.

Massasjedusj med mulighet for hydroterapi
Med dusjkonseptet Oras Esteta, har Oras tatt fram en helt ny dusj, som også fungerer som et massasjeintstrument. Esteta har et et stort dusjhode som simulerer mildt og naturlig regn. Systemet er også utstyrt med Oras Hydractiva hånddusj med tre unike sprayfunksjoner; Sensitiv, Intens og Pulse, for en personlig og helhetlig dusjopplevelse.

Oras Esteta kan fås som dusjkran med Hydraactiva hånddusjen og den store hodedusjen, eller den kan oppgraderes til Oras Esteta Wellfit. Med Oras Esteta Wellfit får du de samme funksjonene som i Oras Esteta, men dusjen er utstyrt med en Wellfit knapp på dusjkranen som også gir deg tilgang på hydroterapi i hånddusjen. Konseptet er bygget opp omkring med varmt og kaldt vann i bestemte intervaller som en naturlig behandlingsmetode for lindring av støle muskler og restitusjon. Metoden brukes allerede i profesjonell sammenheng av idrettsutøvere og fysioterapeuter verden over, og forskning viser at metoden frigjør muskelspenninger og gir raskere restitusjon etter fysisk aktivitet, gjennom at det reduserer ødem og muskelkramper. Hydroterapi er også kjent for sin smertelindrende effekt.

Saken fortsetter under bildet:

Oras Esteta Wellfit.

– Denne typen behandling myker opp og pleier muskler etter harde treningsøkter etter eget behov. Dermed kan man ta i bruk profesjonell behandling for velvære i ditt eget hjem, forklarer Fossum.

For å optimalisere dusjopplevelsen kan man dessuten ta i bruk Oras sin app. Men denne applikasjonen kan du tilpasse rekkefølgen til de forskjellige programmene i henhold til dine personlige preferanser, samt at du får tilgang til to ekstra dusjprogrammer.

Wellfit-konseptet følger en langsiktig merkevare- og produktstrategi.

– Velvære er et av flere fokusområder for Oras for de kommende årene. En sunn livsstil og en balansert kropp krever nye funksjoner på baderommet. Samtidig legger det vekt på tradisjonelle kvaliteter, som formen på de ergonomiske håndtakene. De gir et sikkert grep, selv med såpede hender, og formen gjør at du umiddelbart kan styre, se og føle vanntrykket og temperaturen. Dusjen er også utstyrt med en skjult sperreknapp på undersiden på temperaturrattet. Resultatet er at Oras Esteta oppleves som enkel, praktisk og morsom å bruke, sier Fossum.

Helse og omsorg
Ingen steder er sikkerhet og hygiene så viktig som i sykehus og omsorg. Som et konkret svar på nye ønsker fra omsorgssektoren har Oras utviklet Medipro-serien.

– Her snakker vi om aspekter som sikkerhet mot skålding og om vannhygiene, i kombinasjon med funksjoner som gjør hverdagen enklere og mer tilrettelagt både for de som har behov for pleie, og for helsepersonell, sier Fossum.
Med sin ergonomiske design i henhold til de nyeste funnene i gerontologisk teknologi, har Medipro som målsetting å gjøre arbeidet til de ansatte enklere samtidig som pasientene får best mulig komfort. Innen vannhygiene har Oras her utviklet berøringsfrie armaturer, som kan programmeres til å sørge for skylling og sirkulasjon av røropplegg, slik at man kan redusere oppblomstring av Legionella.

– Sykehus stiller naturligvis spesielle krav til sanitærutstyr. Her dreier det seg mye om tilrettelegging for god hygiene, noe som gjenspeiles i design og overflater. Det er også en stor utvikling innenfor de berøringsfrieløse modellene, som har en rekke muligheter for digital styring, sier Fossum.

Enklere prosjektering
På Oras sine hjemmesider finner man utfyllende produktspesifikasjoner og 3D-tegninger av produktene, måltegninger, installasjonsvideoer, FDV-dokumentasjon, BIM-modeller mm.

– Vi satser stort på BIM, har satt oss som mål å ha verdens beste BIM-modeller. Disse begynner å bli klare, og har kommet på prosjektproduktene på vår hjemmeside allerede, sier Lars Erik Fossum.