Den ultra-tynne tuten fra GROHE Atrio Icon 3D får vann til å bli en visuel opplevelse.

3D-printede kraner fra Grohe installert i undervannsrestauranten “Under”

Restauranten Under som ligger i Lindesnes høster internasjonal oppmerksomhet for den unike beliggenheten, maten og designet. Nå har restauranten også installert verdens første 3D-printede kran fra GROHE.

0

Mange har sikkert fått med seg den nye undervannsrestauranten Under, som ligger i Lindeses på Sørlandet. Den 34 meter lange arkitektoniske perlen, designet av arkitektkontoret Snøhetta, ligger på havbunnen fem og en halv meter under havets overflate.

Restauranten har gitt «halvutsikt» en ny betydning med et stort panoramavindu i bunnen av bygningen som gir gjestene en unik mulighet til å oppleve livet på bunnen av Nord-Atlanteren. Bygningens råe struktur er designet slik at den over tid vil fungere som et kunstig rev, og er konstruert til å tåle det røffe været ved kysten.

Innredningen omslutter nedstigningen fra land til hav med tekstiler og teksturer som gradvis mørkner når gjestene beveger seg lenger inn i restauranten og lenger under havnivået. Strukturene er røffe, slik som landskapet rundt restauranten, og hele konseptet til Under gjenspeiles i de minste detaljene. Til og med baderomsarmaturene er nøye utvalgt og spesialdesignet for Under.

– Under er banebrytende når det kommer til teknologiske løsninger bak utforming og design. Restauranten har fått stor internasjonal oppmerksomhet, med fokus på miljøvennlige løsninger og eksepsjonelle opplevelser for forbrukeren. Dette gjenspeiler tankene bak utviklingen av våre egne 3D-printede kraner og gjorde Under til et naturlig valg for vår første installasjon, uttaler Key Account Manager hos GROHE Norge, Heidi Lie, om samarbeidet med Under.

Saken fortsetter under bildet:

På bildet ser vi fra venstre: Alexander Bühl,Global Head of Category Bath Grohe AG, Peter Juul, General Manager Nordic & Baltic Grohe AG, Thorsten Sperlich, Chief Communications Officer Grohe AG (andre rad fra venstre til høyre) og Heidi Lie, Key Account Manager GROHE Norge, ved overrekkelsen av den 3D-printede kranen GROHE GROHE Atrio Icon 3D til eieren av “Under” Stig Ubostad.

Restauranten har installert GROHEs Atrio Icon 3D, en 3D-printet kran i metall. Kranen har armaturets gjenkjennelige siluhet sett fra siden, men sett forfra er armaturet helt tynt og med mellomrom mellom sidene. Dette skaper en visuel fremstilling av vannet. Armaturet til Under er en spesialdesignet utgave med en innebygd sensor som sørger for at kun den nødvendige mengden vann vil blir brukt, noe som er helt i tråd med Unders fokus på miljøvennlige løsninger.

– 3D-teknologien er ikke bare fremtiden for design, men også fremtiden for bærekraftig produksjon. 3D-printing som produksjonsteknikk gir mulighet for en skarp og individualiert design der 50% av avfallsmaterialet kuttes. Hos GROHE åpner teknologien også for å gi folk en ny, enestående opplevelse med vann og design av armaturer. Icon 3D-kranen utfordrer våres forståelse av den klassiske kranen, omtrent som restauranten Under gir noe annet en det tradisjonelle restaurantbesøket, sier Lie.

Slik ser undervannsrestauranten Under ut på land: