Daglig leder og murmester i Oslo Bad, Bjørn-Åge Røsand, har søkt etter nye medarbeidere i flere måneder – men uten hell. Nå vurderer han å ta inn lærlinger.

Vanskelig å få tak i kvalifisert arbeidskraft

Bjørn-Åge Røsand i Oslo Bad AS har vært på leting etter flinke håndverkere i flere måneder.

0

Daglig leder og murmester i den Godkjente våtromsbedriften Oslo Bad AS, Bjørn-Åge Røsand, har de siste månedene vært på intens jakt etter flinke håndverkere.

De har annonsert på sosiale medier og brukt stillingsannonser – men uten hell. Fagrådet for våtrom vet at det er mange bedrifter som sliter med det samme.

– Det er blitt veldig mye vanskeligere å få tak i flinke håndverkere de siste par årene. Det kan kanskje tyde på at en har det godt der de er – og det er jo bra på en måte. Men, vi trenger både tømrer, murer og rørlegger. Vi har mye jobb som skal gjøres i tiden som kommer, sier Bjørn-Åge Røsand.

Oslo Bad er en meget solid aktør i bransjen. Murmesteren forteller at han nesten daglig bruker tid på dette.

– Vi har ikke tatt inn lærlinger tidligere, men jeg ser at det kan være noe vi blir nødt til. Det krever tid og oppfølging, men samtidig vil vi være tjent med det på lang sikt. Opplæringskontorene er blitt flinkere til å markedsføre yrkesfagene. Det er veldig bra, sier han.

Røsand sier de er opptatt av god kommunikasjon internt og med kunden – og er derfor på jakt etter håndverkere som behersker godt norsk.

– Mange kunder og kolleger er ikke komfortable med å snakke engelsk, sier Røsand.

Daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, skjønner utfordringen Røsand står ovenfor.

– Bransjen har veldig behov for flere flinke håndverkere – men det er også viktig at bedriftene tar sin del i opplærings-systemet og satser på lærlinger, sier han.

Tekst: Rune Midtskogen