Tone Foss By (57), som overtok ledelsen av familiebedriften etter sin far i 1999 går over i ny rolle som arbeidende styreleder i foss Fabrikker. Foto: Jacob Johannes Buchard.

Tone Foss By får ny rolle i Foss Fabrikker

Foss Fabrikker AS har besluttet å gjøre et skifte i ledelsen av familiebedriften. Tone Foss By , som overtok ledelsen av familiebedriften etter sin far i 1999 går over i ny rolle som arbeidende styreleder.

0

Det vil fortsatt være et aktivt eierskap i familiebedriften som nå starter jobben med å finne en ny daglig leder.

Foss Fabrikker AS ble etablert 1. desember 1968 av Johannes Foss som lyktes med å etablere produksjon og salg av baderomsmøbler i Norge. Foss Fabrikker omsetter i dag for nærmere 100 millioner og er direkteleverandør til et landsdekkende VVS-forhandlernettverk.
– Foss Bad er den mest kjente merkevaren på baderomsmøbler og den eneste merkevaren innenfor sitt marked som står for verdiskapning fra ide, utvikling, produksjon og montering til markedsføring og salg, skriver selskapet i en pressemelding.

I 1999 overtok Tone Foss By rollen som daglig leder etter sin far Johannes Foss. Tones eldre bror Øystein Foss leder i dag produktutvikling og har vært aktiv i driften i 40 år. I 2009 ble det gjennomført et generasjonsskifte, hvor Johannes Foss gav alle sine eierandeler til sine fem barn.

I 2017 ble det gjennomført en endring i eierstrukturen, hvor nå tre av fem i søskenflokken eier produsenten av baderomsmøbler.