Jens Løvås, daglig leder for Rørentreprenørene Norge Oslo & omegn, har væt stekt engasjert i denne saken fra rørleggerens side.

To-timersregelen fjernes

Nå blir det enklere parkering for håndverkere i Oslo:

0

NRK melder at den høyst plagsomme og lite håndverkervennlige 2-timersregelen for parkering i Oslo skal fjernes. Beslutningen møtes med glede, ikke minst av hovedstadens rørleggere som er avhengige av å ha servicebilen med på jobb.

Håndverkere som skal gjøre jobber i kjernen av Oslo er sinte på at selv om de bruker egne næringsparkeringsplasser, må de avbryte jobben for å gå ut og flytte bilen hver andre time. Nå har NHO og byrådet blitt enige om at grensa skal bort.

Begeistring
Nina Solli i NHO Oslo og Akershus er begeistret over at håndverkerne i kjernen av Oslo nå kan la bilen stå parkert til jobben er gjort, og sier til NRK at «…Vi begynner med det verste først. To-timers-regelen er snart historie.»

– I midten av januar gjorde NHO en undersøkelse der 303 bedrifter deltok. 102 av disse bedriftene holder til innenfor Ring 3, mens 161 av bedriftene leverer leverer varer og tjenester innenfor Ring 3. Mange av de som svarte nevnte nettopp to-timersgrensen på næringsparkeringsplassene. Da NHO og byutviklingsbyråden møttes på Rådhuset i dag for å diskutere innholdet i rapporten ble de enige.

Lett å endre
– Vi setter i gang nå og lager nye skilter, det har byråden sagt. Det er vi veldig glad for. Da hører de, sier Nina Solli, regiondirektør i NHO.
– To-timers-regelen er noe som har hengt igjen fra tidligere, og den gir egentlig ikke mening. Dette er det forholdsvist enkelt å få gjort noe med, og det skal vi gjøre, sier byutviklingsbyråd Hanna Marcussen.

Skal være enklere
Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen sier at tanken i Bilfritt Byliv-prosjektet er at det skal være lettere for den trafikken vi trenger å ha i sentrum.

– Nå får vi flombelyst hva utfordringene er. Intensjonen er jo ikke å gjøre det vanskeligere for næringslivet. Vi trenger å få varer ut og inn, vi trenger at håndverkere kan parkere, understreker Marcussen.