Her ser vi jubilanten Terje Bakken i midten, med Country manager i Grohe Norge, Ole Christian Mork.

Terje Bakken gir seg etter 45 år i Grohe

Terje Bakken begynte å jobbe hos Grohe i 1973, og har gjennom årene blitt kalt Grohes Wikipedia. Det finnes knapt et produkt som han ikke kan på rams. Men etter 45 trofaste år takker han for seg og blir pensjonist på heltid.

0

Det hele startet som rørleggerlærling i 1958, og hvor han etter hvert fulgte opp med å gå Teknikeren som det het den gangen på kveldstid, for å utdanne seg til VVS ingeniør. Etter 15 år som rørlegger søkte han på stillingen som servicemann hos Knut S. Hauge, som var den første agenten for Grohe i Norge. Der ble han først tilbudt en ett årsavtale, med fikk raskt ny jobb som selger med hele landet som område. Han kunne ofte være borte en måned av gangen, og lenge før mobiltelefonen ble allemannseie måtte sjefen ringe til hotellet for å høre om Bakken var i live.

Saken fortsetter under bildet:

Her er de ansatte i Grohe ute og feirer Terje Bakken. Både nåværende og tidligere ansatte deltok.

Etter ti år på veien ville Terje kutte ned på 150 reisedøgn i året, for å være nærmere kona og barna. Løsningen ble å jobbe med lager og service, og han fikk ansvaret for serviceavdelingen i bedriften. I 1988 overtok Syberg VVS agenturet for Grohe i Norge, før Grohe etablerte et eget AS to år senere. Ved begge anledningene fulgte Bakken med på flyttelasset.

– Terje er og har vært til stor inspirasjon for alle oss i Grohe. Med sin enorme produktkunnskap og evnene til å videreføre dette til sine medarbeidere har Terje hele sitt yrkesaktive liv betydd mye for mange mennesker, sier Ole Christian Mork, Country Manager i Grohe Norge i en pressemelding.

Mork opplyser videre at Terje egentlig pensjonerte seg  i 2012, men fortsatte i selskapet for å dele av sin enorme kunnskap.
– Han er en morgenfugl og er på plass hver dag klokken halv syv. Han blir betegnet som Grohes Wikipedia, og det finnes knapt et produkt Terje ikke kan på rams. Gjennom kurset «Terje Bakken School» sørger han for at hans 45 år lange karriere i selskapet videreføres til alle som følger etter han, sier Mork.

Men 31. august var det slutt på jobben i Grohe, og nå ser jubilanten frem til et etterlengtet cruise i Karibien. Deretter går turen til Hawaii, hvor han skal besøke sin datter.