Syver Matthias Flagstad som til daglig jobber hos rørleggerbedriften Asbjørn Nordsveen AS i Brumunddal, ble kåret til Norgesmester i rørleggerfaget 2018 på Hellerudsletta i dag.

Syver Matthias Flagstad kåret til Norgesmester i rørleggerfaget 2018

NM- rørleggerfaget - Gull til Hedmark:

0

Den siste uken har Syver Matthias kjempet side om side med fire dyktige konkurrenter. I tillegg til å delta i NM har de avlagt sitt livs viktigste prøve – nemlig svenneprøven. Og alt dette live foran titusenvis av publikummere under Yrkes-NM på Hellerudsletta utenfor Oslo.

– Syver Matthias har gjort en fremragende jobb! Både hva gjelder den faglige utførelsen, tidsplanlegging og forståelse for oppgaven, forteller en engasjert hoveddommer for NM, Helge Andersen.

I tillegg til nevnte førsteplass, mottok også Syver Matthias sitt Svennebrev med karakteren Bestått meget godt.
– Årets vinner skilte seg tidlig ut både hva gjelder den teoretiske delen, materielluttak og praktisk utførelse, begrunner leder av prøvenemnda Lars Antonsen.
Antonsen har sammen med Steinar Jacobsen bedømt kandidatenes svenneprøver. – Alle fem har demonstrert gjennomtenkt oppgaveløsning, det blir helt klart gode rørleggere av denne gjengen, slår Antonsen fast.

Den rolige 21-åringen jobber til daglig hos rørleggerbedriften Asbjørn Nordsveen AS i Brumunddal.

Syver Matthias har tidligere i uke gitt uttrykk for at han synes konkurransen har gått ganske greit.  Oppmerksomheten har vært uvant, men han har beskrevet oppgaven som overkommelig innenfor tidsrammen.
Og det fikk han jammen rett i.

– Det har rett og slett vært en fryd å se han jobbe, her snakker vi om en rørlegger som viser stor modenhet i forståelse og utførelse, utdyper hoveddommer Helge Andersen.

Best i landet

Norges fem beste rørleggerlæringer har alle grunn til å være fornøyde etter denne intense uka. – Alle kandidatene har grunn til å være stolte av seg selv og innsatsen sin, sier en rørt hoveddommer.
– Å prestere på dette nivået under slike krevende forhold er en fantastisk bragd!Kandidatene har hatt god støtte underveis, med stolte foreldre og familier som har heiet fra sidelinjen.

Sølv til Troms
Håvard Jensen, som til daglig jobber hos Høytrykksvakta AS i Tromsø, stakk av med den hederlige andreplassen. Tredjeplassvinneren Oliver Numme (Rørlegger’n AS i Skien) oppnådde også karakteren Meget godt bestått på sin Svenneprøve.

Rørentreprenørene Norge gratulerer alle fem kandidater med fantastisk gjennomføring – vi gleder oss til å følge dem i tiden fremover!

Skrevet av Tirill Ilebekk Hansen