Kontraktsignering: Carl Christian Strømberg og Undervisningsbyggs Åse Røstum Norang er klare for å få solceller på taket på Holmlia skole.

Skole får solceller på taket

Undervisningsbygg signerte kontrakt med Solcellespesialisten for 1400 kvadratmeter med solcellepaneler på taket på Holmlia skole.

0

Allerede til høsten starter arbeidene med å rehabilitere skolen og solcellene skal monteres på det første bygget rundt nyttår. Panelene er takintegrert noe som betyr at de erstatter takstein.

Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten er takknemlig for oppdraget og sier det er økonomisk å produsere strøm lokalt.

Bruker energien der den produseres
Fungerende avdelingsdirektør i Undervisningsbygg, Åse Røstum Norang signerte kontrakten sammen med Strømberg. Hun understreker at det viktigste for Undervisningsbygg er å være miljøvennlig og bruke energien der den produseres.

Solcelleanlegget har en estimert produksjon på 196 000 kilowattimer per år og er forventet å betale seg selv tilbake i løpet av anslagsvis ti år med dagens strømpriser. Strøm fra solceller vil dekke omtrent 40 prosent av Holmlia skoles årlige strømbehov. Samtidig skal anlegget levere strøm til Lusetjern skole som ligger ved siden av og dekke rundt 25 prosent av denne skolens strømbehov.

Klimaetaten i Oslo kommune har bevilget støtte til Undervisningsbygg for å kjøpe inn solcelleanlegg til Holmlia skole.

Strømberg er klar for å sette i gang arbeidet.

-Jeg ser ingen store utfordringer med denne jobben, og gleder meg til å komme i gang, sier han.