Rene linjer og materialvalg med inspirasjon fra naturen er blant årets trender på baderommet.

– Vi vil pusse opp kjøkken og bad

Fire av ti nordmenn planlegger å pusse opp i 2018, og øverst på ønskelisten står nytt kjøkken og bad, viser en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Comfort-kjeden.

0

Fire av ti nordmenn planlegger å pusse opp i 2018, og øverst på ønskelisten står nytt kjøkken og bad, viser en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Comfort-kjeden.

I følge undersøkelsen er det bad og kjøkken de fleste ønsker å pusse opp om de hadde hatt ubegrenset med midler. For mange er tanken på oppussing av badet ensbetydende med et stort innhugg i sparepengene.

Mange vegrer seg
– Vi opplever at mange vegrer seg for oppussingen i frykt for at det skal bli en dyrere affære. Ved å bruke en rørlegger med riktig kompetanse og god produktkunnskap og så unngår man uforutsette utgifter, og man får et bad der kvaliteten holder seg i år etter år. Å få fagfolk i butikk til å tegne badet før man setter i gang med oppussingen kan også være smart, ikke minst økonomisk. Det er mange som oppdager nye og smarte løsninger når de får sett badet på tegneblokka, sier Kari Øgle Kjensberg, markeds- og kommunikasjonssjef i Comfort-kjeden.

Vil bruke under 100.000
Undersøkelsen viser også at syv av ti ser for seg å bruke under 100.000 kroner på oppussingsjobben. Kjensberg mener det å pusse opp bad eller kjøkken kan være rimeligere enn mange tror.

– På baderommet kan man få gjort mye med relativt små summer. Et nytt baderomsmøbel, et speil, nye håndkler og et duftelys kan gjøre underverker for et slitent bad, sier Kjensberg.

– Mer integrert i resten av boligen
– Rene linjer og materialvalg med inspirasjon fra naturen er blant årets trender på baderommet. Speilene blir mer ovale, og fargen «blackchrome» er å finne på årets armaturnyheter. Treverk, planter, glass, marmor, sort og messing gir et nordisk og stilrent preg, samtidig som det ikke trenger å koste all verden, forteller Kjensberg.

En annen trend på badet er å male fondvegg. Dette er noe som har vært en sterk trend i stua i mange år.

– På mange måter ser vi nå at badet er mer integrert i resten av boligen enn tidligere, avslutter Kjensberg.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov på vegne av rørleggerkjeden Comfort. Det er i perioden 14.-19. februar gjennomført til sammen 1017 CAWI-intervjuer i et landsrepresentativt utvalg 18+.