Fra venstre: Simen Fure Jørgensen (Otovo), Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen (styreleder Norsk solenergiforening). Foto: Steinar Aasen.

Otovo ble årets solstråle

Prisen ble utdelt under solenergidagen i dag:

0

Det skriver Norsk solenergiforening i en melding torsdag.

Det er styret i Norsk solenergiforening som velger hvem som skal være mottaker av prisen, som overrekkes på det årlige arrangementet Solenergidagen. Prisen ble delt ut for første gang i 2013.

Foran en fullpakket sal mottok Simen Fure Jørgensen, produktdirektør og en av gründerne i Otovo, utmerkelsen på vegne av Otovo. Bedriften har lykkes i å gjøre solenergi enkelt og tilgjengelig for alle, og fikk anerkjennelse for å være i en særklasse når det gjelder markedskommunikasjon. Årets prisvinner har bidratt betydelig til å løfte solstrøm fra å være et tema kun for spesielt interesserte, til å bli et samtaleemne også blant ‘folk flest’.

Styret påpekte blant annet i sin begrunnelse for utvelgelsen at » Årets solstråle » kom som et friskt pust inn i solbransjen i 2016, og allerede i løpet av dette første året ble bedriften markedsledende i Norge på salg av solceller til private hjem. Ledestjernen for Årets solstråle har hele tiden vært at solenergi skal være enkelt og tilgjengelig for alle. Dette har de lykkes med gjennom å ta seg av hele prosessen fra planlegging til installasjon for kunden, og gjennom smarte arbeidsprosesser for å kutte unødvendige kostnader.

Resten av styrets begrunnelse kan du lese her