Roth har oppgradert Roth QuickBox Den nye boksen er enda mer monteringsvennlig en tidligere modeller.

Ny oppgradert veggboks fra Roth

Roth introduserer ny oppgradert QuickBox med flere nye funksjoner. Blant nyhetene er det utviklet en ny festeanordning med skruehull på alle fire sider, i tillegg til flere andre tilpassninger som er med på å sikre en rask og lekkasjefri installasjon.

0

Roth Quickbox fås i tre varianter, både som enkel veggboks og for platevegg. Rørene leveres i 12,15 og 18 millimeter multipexrør, med henholdsvis 20/25 og 25/28 millimeter varerør.  Alle varianter leveres med premontert trykkpkrøvingsplugg, innstikkskobling, varerørs fiksering og ferdig montert tetningsnippel. I tillegg følger det med tetningsflens med høy hals, skinne for dobbelt-boks og alle nødvendige torx- skruer.

– Vi har rådført oss med rørleggerne for å finne de riktige tilpasningene som først og fremst skal gjøre hverdagen enklere for alle våre kunder, uten å gå på kompromiss med lekkasjesikkerheten, forteller Audun Martinsen, produktsjef i Roth Norge i en pressemelding

– Veggboksen er produsert i gjennomsiktig, helstøpt polykarbonat som gjør det enkelt å kontrollere innstikkdybden fra sidene eller forfra. Den nye boksen har forsterkede hjørner og skruehull på alle 4 sider, noe som gjør både sideveis og ned/opp montering mulig, en helt unik fordel ved montering i platevegg. Veggboksens hals er ytterligere forlenget, noe som gjør montering i platevegg fra 10 mm opp til 48 mm mulig. Halsen er enkel å frese ned til ønsket lengde med Roth QuickBox fres. Roth har den originale veggboksen som kom først ut på markedet med en hel veggboks, det betyr at man unngår å bryte membransjikt ved utskifting av pex- rør. Ett helt hus, ingen risiko for lekkasje inne i veggkonstruksjonene.

Stort fokus på lekkasjesikkerthet
Som en del av den gjennomtenkte Roth Multipex systemløsningen til tappevann, er lekkasjesikkerheten også i fokus.
– Den nye tetningsnippelen forhindrer at varerøret kan trekkes ut og tilfredsstiller kravene fra Sintef på +10 kg trekk. Fire varerørsmottakere er en del av samme tetningsnippel og forhindrer at varerøret stikkes for langt inn. Den ferdig monterte tetningsnippelen og varerørslåsen er godkjent i henhold til NT VVS 129, forteller Martinsen i pressemeldingen.

Som de øvrige produktene til Roth, tilfredsstiller den nye QuickBoxen kravene i TEK 17, og i tillegg har Roth Mulitpex systemet teknisk godkjenning fra SINTEF.

– Vi har også tenkt på miljøet, idet veiledningen er trykket direkte på emballasjen, som er miljøvennlig og fullt nedbrytbar etter 1 år. Selve posen er også utformet så den kan henges direkte på boksen som informasjon til tømrer eller murer om våtromssikring, størrelser på rosetter.  Man er heller aldri langt fra hjelpen: Emballasjen har påtrykt en QR kode, som gir adgang til on-site monteringsvideo og alt av nødvendig dokumentasjon, sier Martinsen.

– Den oppgraderte Roth QuickBox er nok en sterk komponent i den komplette systemgodkjente Roth Multipex løsningen, som garanterer både rask og lekkasjesikker installasjon, påpeker produktsjefen i Roth avslutningsvis.