Andreas Solrud (t.v.) overtar som daglig leder i Vifter og Miljø. Bjørn Steinar Lien (t.h.) fortsetter som styreformann.

Omorganisering og rigging for fremtiden i Vifter & Miljø

Rådgivende produktleverandør Vifter & Miljø gjør interne rokkeringer i selskapet og rigger for videre vekst. Grunder Bjørn Steinar Lien trapper ned, og Andreas Solrud rykker opp som daglig leder, Steffen Bjerkvoll fortsetter som prosjektsjef og Jørgen Brurud Faraas ansettes som ny salgsingeniør.

0

-Vi har hatt stor vekst og utvikling siden oppstarten i 1995, og i praksis er det allerede de yngre kreftene som nå trekker lasset. Jeg fylte 70 år i desember, og tiden er nå inne for endringer, sier nåværende daglig leder og styreformann Bjørn Steinar Lien.

Andreas Solrud overtar ansvaret som daglig leder, men vil samtidig være involvert i aktivt salg som tidligere. Han er også medeier i firmaet. Steffen Bjerkvoll fortsetter i sin stilling som prosjektsjef med utvikling, rådgiving og salg. Han er også medeier i firmaet. Som en del av omorganiseringen og videreutviklingen av selskapet ansetter Vifter & Miljø nå Jørgen Burud Faraas som ny salgsingeniør. Han vil få ansvaret for å ivareta kundenettverket, samt jobbe med nye kunder og ytterligere forsterke salgspotensialet i markedet. Gründer Bjørn Steinar Lien fortsetter som styreformann.

– Fremtiden er å være en leverandør som tar ansvar. Det er derfor fint å se at firmaet går så bra, og at vi har de rette folkene på plass for videre vekst. Innen et par års tid vil jeg trekke meg helt ut av virksomheten, og inntil da vil jeg utføre min jobb som hovedeier og styreformann, foruten å få mer fritid til lengre skiturer og båtliv, sier Lien som grunnla firmaet for 24 år siden og som med stor tilfredshet på at fremtiden nå sikres og tar form.

Andreas Solrud har vært ansatt i firmaet i syv år, og har i de siste par årene sammen med Steffen Bjerkvoll, vært delaktig i å utvikle en fremtidig strategi. Han har også stått sentralt i å utvikle en ny type lavtbyggende impulsvifte til garasjeventilasjon.

– Vifter & Miljø satser på å levere skreddersydde totalløsninger for impulsventilasjon i parkeringsrom, komplett med styring og klar for hurtig montering. Samtidig skal vi videreutvikle oss innen branngassventilasjon og trykksetting av trapperom med mer, forteller Solrud.

Saken fortsetter under bildet:

Andreas Solrud og Steffen Bjerkevoll vil utgjøre ledergruppen i Vifter og Miljø.

Vifter & Miljø vil i fremtiden rendyrke suksessformelen med å være en rådgivende leverandør av vifter og komplette systemer.

– Entreprenørene ønsker ferdige og godt sammensatte totalpakker til prosjektene. Vår ambisjon er å levere et komplett og velfungerende anlegg til en konkurransedyktig pakkepris, sier Solrud.

I de senere år har Vifter & Miljø også tatt mer ansvar for service og vedlikehold på utstyr man har levert.
– Kundene ønsker at vi skal følge opp leveransene i fremtiden, så det er et område vi kommer til å satse videre på, sier Solrud.

Jørgen Brurud Faraas ansettes som salgsingeniør i Vifter og Miljø fra 1. januar.

Fra 1. januar begynner Jørgen Brurud Faraas (32) i selskapet. Han er utdannet ingeniør fra Høgskolen i Oslo, og kommer fra stillingen som prosjektingeniør i SSG. Faraas har også lang erfaring fra Alfsen og Gunderson, samt Hamstad Oslo.

– Jeg ser frem til å jobbe for Vifter & Miljø, og kan bare ønske mine gamle og nye kunder velkommen til å ta kontakt. Vi kan tilby anerkjente produkter til konkurransedyktige priser, med teknisk kunnskap og god service på kjøpet, passer Faraas på å fortelle til slutt.