Altherma3_Gulvmodell

Ny luft-vann varmepumpe fra Daikin

Altherma 3 er en helt ny luft/vann varmepumpe spesielt tilpasset vannbårne gulvvarmesystemer, radiatorer og tappevannsoppvarming. Varmepumpen kan benyttes både til eksisterende og nye boliger, samt til lavenergihus.

0

Altherma 3 leverer temperaturer opp til 65°C og er spesielt utviklet for det norske klimaet, fabrikktestet ned til -25°C ute.

Det skriver Daikin i en pressemelding.

Det er ikke bare designet som er nytt med den nye generasjonen luft-vann varmepumper fra Daikin. Modellen har fått integrert magnetittfilter, det er derfor ikke lenger behov for eksternt magnetittfilter. I tillegg har man uystyrt den varmepumpen med ny integrert display med høyoppløselig fargeskjerm og helt nytt menyoppsett.
– Det gjør at oppstarten av maskinen er gjort på bare 9 trinn. Har du gjennomført en lik oppstart tidligere kan du enkelt laste inn innstillingene med SD-kort eller USB-pinne. Oversiktsbilde på displayet viser tydelig vanntemperaturer, trykk og utetemperaturer. Om man fortsatt skulle være i tvil er Altherma 3 utstyrt med Daikin-Eye. Dette intuitive øye viser i sanntid statusen til systemet. Blått lys er alt perfekt, rød lys er det et problem, skriver de videre i pressemeldingen.
– Med slagordet «Alway in control, no matter where you are», har Daikin lansert en ny online controller. Løsningen gir deg mulighet til å styre varmepumpen med laptop, iPad eller smarttelefon via internett. Itillegg til wifistyring kan Altherma 3 leveres for smarthus styring. Maskinen er test opp mot flere systemer: Somfy, Delta Dore og Fifthplay.

Den nye serien kommer som både gulv- og veggmodell. Begge modellene kan leveres med kjøling og 2-sone.
– Daikin sin 2-sone funksjon gir deg muligheten til å automatisk regulere to ulike temperaturer fra samme innedel. Veggmodellen har ikke innebygd tank, noe som gjør at den kan kombineres med eksisterende dobbel mantelet bereder. Begge modellene kommer i 4, 6 og 8 kW (Nom.) og en COP på opptil 5.1, skriver de til slutt i meldingen.