Oliver Numme fra rørleggerbedriften Rørlegger'n AS i Telemark, er en rørleggerlærlingene som skal avlegge svenneprøven og konkurrere om NM-tittelen.

NM i rørleggerfaget nærmer seg

Fem dyktige rørleggerlæringer er snart klare:

0

Fra den 23.-25.oktober skal fem rørleggerlærlinger slåss om NM tittelen i rørleggerfaget på Hellerudsletta utenfor Oslo. I år kommer kandidatene fra Rogaland, Telemark, Oslo-Akershus, Hedmark-Oppland, og Troms.

Yrkes-NM arrangeres av Worldskills Norway i samarbeid med Akershus fylkeskommune og Utdanningsetaten i Oslo kommune. Over 30 fag skal konkurrere om heder og ære i år, noe som er ny rekord.

Saken fortsetter under bildet:

På bildet ser vi årets NM-kandidater. Fra venstre, Oliver Numme, Syver Matthias Flagstad, William Korslund, Sander Larsen, og Håvard Jensen

Yrkes-NM går samtidig som Utdanningstorg 2018 og arrangeres altså den 23.- 25. oktober på det nye kongress- og messesenteret X Meeting Point Norway på Hellerudsletta. Det totalrenoverte anlegget på Hellerudsletta har to fine haller på tilsammen 14.000 m2.

I tillegg til å konkurrere om å bli Norgesmester i rørleggerfaget skal rørleggerlærlingene også avlegge svenneprøven i løpet av de tre dagene konkurransen varer.

Årets fem kandidater er:
William Korslund, Andersen og Aksnes Rørleggerbedrifte AS (Oslo og Akershus)
Syver Matthias Flagstad, Asbjørn Nordsveen AS (Hedmark og Oppland)
Oliver Numme, Rørlegger’n AS (Telemark)
Sander Larsen, Sig. Halvorsen AS, avd. Sandnes (Rogaland)
Håvard Jensen, Høytrykksvakta AS (Troms)

Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Jan Tore Sanner skal også besøke arenaen og arrangementet.