Fra signeringen av kontrakten. Bak f.v.: Per Morten Kals (Undervisningsbygg), Olle Forsberg (NCC) og Einar Holstad (Undervisningsbygg). Foran f.v.: Gunnar Ulvestad (NCC), Rigmor Hansen (administrerende direktør i Undervisningsbygg) og Are Strøm (NCC). Foto: Kristina Notaker-Velde

NCC skal bygge nye Manglerud bad og aktivitetshus

Undervisningsbygg og NCC signerte i dag kontrakt for bygging av Manglerud bad og aktivitetshus. Det skal stå ferdig sommeren 2021.

0

Manglerud bad og aktivitetshus skal bygges rett ved Manglerud skole og er en erstatning for det gamle badet på skolen. Det nye bygget vil ha et areal på 6.270 kvadratmeter fordelt over tre etasjer.

Badeanlegget skal ha tre bassenger – et hovedbasseng på 25 meter, et varmt opplærings- og behandlingsbasseng på 12,5 meter og et stort familiebasseng på 60 kvadratmeter.

Badeanlegget skal også ha vannsklie, stup på 1, 3 og 5 meter, boblebad, badstue, kafé, tilskuerplasser og garderobeanlegg inkludert to universelt utformede familiegarderober. Manglerud ungdomshus og Oslo musikkulturskole er planlagt samlokalisert med det nye badet.

Byggestart er våren 2019.

Stoler på NCC
Det er NCC som har fått i oppdrag å bygge det nye badeanlegget. NCC er et av de ledende bygg- og eiendomsutviklingsselskapene i Norden og har siden 2010 bygget tolv badeanlegg.

– NCC er spesialister på å bygge bad, så det er kjempehyggelig at det er de som sitter her i dag, sier prosjektleder i Undervisningsbygg, Per Morten Kals.

Samspillsentreprise
Kontraktsmodellen Undervisningsbygg har valgt å bruke er en samspillsentreprise. Det er ikke fastsatt et kontraktsbeløp ennå.

– Vi har valgt denne kontraktsformen fordi det er best for kvaliteten og kostnaden sett i et livssyklusperspektiv, sier Kals.

Manglerud bad og aktivitetshus skal stå ferdig sommeren 2021.