Knut Olav Knudsen.

Knut Olav Knudsen har begynt som teknisk sjef i LK Systems

LK Systems har ansatt Knut Olav Knutsen som teknisk sjef. – Vi er svært fornøyd med å få Knut Olav med på laget. Hans kompetanse og tverrfaglige bakgrunn passer perfekt for LK Systems i den situasjonen vi nå befinner oss i med en rivende utvikling innenfor alle våre produkt- og fagområder.

0

Det forteller daglig leder i LK Systems, Lars Petter Olsen til VVSforum.

Industrialisering blir viktig
– Etter noen år som elektriker og flittig bruker av prefabrikkerte el-tavler på 80 tallet har jeg savnet et større fokus på industrialisering av VVS bransjen. Noe jeg mener vi er helt avhengig av om bransjen skal styrke sin konkurransekraft. Prefabrikkering er etter min mening en måte å industrialisere deler av bransjen på, sier Knut Olav Knudsen.

Han viser blant annet til baderom som et eksempel der prefabrikkering er kommet langt.
– Her finnes det flere seriøse produsenter, det er til og med en leverandør som i tillegg til badet leverer hele teknisk rom på samme modul. Risikoen om vi ikke effektiviserer er at vi kan miste markedsandeler til varmekabler og panelovner. I tillegg til prefabrikkering tror jeg også vi skal kombinere større fokus på komfort med industrialisering av gulvvarme. Aktører i VVS bransjen må stå sammen om vannbåren varme, helt fra varmekilde til varmeavgiveren. Klarer vi å levere et vel fungerende vannbårent anlegg til bærekraftige priser så bygger vi for fremtiden og leverer fleksibilitet.

Spennende bedrift
– Mye av dette får jeg jobbe med i LK Systems AS i Norge. LK i Norge er aktive når det gjelder prefabrikkering, det er nesten bare mangel på kreativitet som begrenser oss. I tillegg få jeg være med å utvikle gulvvarmen videre. Alt dette motiverte meg til å bli en del av LK Systems i Norge. Derfor svarte jeg ja til Lars Petter når han spurte meg, sier Knutsen.

Daglig leder Lars Petter Olsen påpeker ovenfor VVSforum at LK Systems nå får på plass en viktig brikke i organisasjonen.
– Det har skjedd veldig mye på produktsiden i LK Systems de seneste årene. Vi har utviklet mange nye fremtidsrettede løsninger innenfor både tappevann, varme, og ikke minst ser vi at prefabrikkering og industrialisering av VVS-tekniske løsninger blir mer og mer viktig for å tilfredsstille våre kunder og en mer kravstor byggebransje. Med Knut Olavs tverrfaglige fagkunnskap og hans evne til å se helheten i ulike systemer og løsninger, er jeg stor optimist i forhold til at vi skal henge med helt i front i utviklingen. LK skal tilby gode systemer som kan hjelpe både rørleggere, entreprenører og byggherrer til å montere og bygge mer effektivt, sier Olsen.