Hollenderkvartalet. Foto: Alunor Metall AS

Kåret til Norges første BREEAM-NOR-sertifiserte boligbygg

«Hollenderkvartalet»

0

«Hollenderkvartalet» med 62 leiligheter og næringslokaler i Oslo er kåret til Norges aller første Breeam-Nor-sertifiserte boligbygg. Utbygger Bane NOR Eiendom og JM Entreprenør, totalentreprenør i prosjektet, står bak boligkomplekset.

«Hollenderkvartalet» ligger sentralt plassert i Schweigaards gate i Oslo og består av 62 leiligheter, samt næringslokaler på gateplan.

Gjennom hele utviklingsprosjektet har miljø og kvalitet stått sentralt. Resultatet er at bygget har passivhusstandard og nå er BREEAM-NOR-sertifisert i klassen «Very Good».

– Vi er stolte over å ha utviklet Norges aller første BREEAM-NOR-sertifiserte boligbygg. Dette er et synlig bevis på at bærekraft og miljø står meget sentralt i vår virksomhet. Det ligger mange tøffe valg og strenge prioriteringer bak denne viktige miljø-merkelappen, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom i en pressemelding.

Kruse-Jensen forteller at de blant annet har lagt til rette for miljøvennlig transport i det nye boligkomplekset.

– Du finner Ingen parkeringskjeller i «Hollenderkvartalet». I stedet har vi etablert en egen bildelingsordning for beboerne og lagt til rette for syklister ved å anlegge en stor innendørs sykkelparkering og et felles sykkelverksted i bakgården, sier han.
– Vi er svært stolt av å være de første i Norge som har levert et BREEAM-NOR-sertifisert boligbygg. En BREEAM-NOR-sertifisering som det Hollenderkvartalet har gjennomgått, gir boligkjøperne trygghet for at kvalitet og miljø er ivaretatt i det ferdige bygget. Jeg er sikker på at den kompetansen vi har opparbeidet oss gjennom dette prosjektet, vil bli stadig mer etterspurt, sier daglig leder Ole Kristian Ruud i JM Entreprenør.

– Det har vært krevende og lærerikt å oppfylle kravene til to så dominerende standarder som BREEAM-NOR og passivhus. Det har lagt føringer for de fleste valg vi har tatt og hatt stort fokus hele tiden fra prosjektering til overlevering. Særlig BREEAM-NOR-manualen stiller en rekke krav til hvordan vi skal bygge; alt fra materialvalg og tekniske løsninger, til hvordan riggen vår ble utformet, sier anleggsleder Thomas Rødseth i JM Entreprenør