Fredag er det igjen BIM-time med rørlegger

0

23. februar holder han BIM-timen om hvordan prosjekterende optimaliserer IFC-modellene etter sitt eget behov. Han jobber for tiden som AEC konsulent hos Symetri og har god erfaring med håndtering av IFC modeller. Han er opprinnelig utdannet som rørlegger, og har tatt tilleggsutdannelse som BIM-tekniker ved Fagskolen Oslo Akershus.

BIM-timen er kostnadsfrie og korte webvisninger med konkrete temaer deltakerne kan påvirke.  Symetri presenterer nyheter, god arbeidsmetodikk, samt tips og triks i programmer som Naviate, Revit, Civil 3D, Lumion og Pinnacle.

-Det er mange sider ved BIM-timen som er praktisk, forteller Anne-Mette Nordskog, og forklarer at dette foregår online, så deltakerne kan følge med på jobb, hjemmefra eller på reise.

-Du melder deg på online kun ved å registrere e-postadresse og webinarene avholdes som regel på torsdager og/eller fredager, med fokus på nyheter på torsdager og tips og triks på fredager. Det er korte, men informasjonsrike presentasjoner, sier hun.

Webinaret fredag tar for seg en mer effektiv måte å redigere parametre, fjerne duplikater, få riktige verdier, klassifiseringer og navngivninger på. Man kommer også inn på å rydde og fjerne unødig informasjon i IFC-modellen.

– Vi viser deg noen av fordelene du oppnår ved å bruke Naviate Simple BIM, sier Nordskog, og poengterer:

  • Redigere parameter verdier på objekter
  • Ta ut mengder
  • Ekskludere objekter
  • Fjerne duplikater
  • Sammenslåing av IFC modeller

Hun understreker at deltakelse er gratis, enten du er kunde eller kun interessert i å lære noe nytt. Fredag blir det rundt 30 deltakere, men Symetri har hatt opptil 120 deltakere på samme webinar.

-Alt foregår online og du har mulighet til å stille spørsmål som vi besvarer live og du kan påvirke temaet vi presenterer i BIM-timen ved å maile oss, sier hun.

-Alle webinarene tas opp og publiseres på Youtube-kanalen vår, avslutter Anne-Mette Nordskog.

Webinaret gjennomføres av Thomas Nyrud og Margrethe Overn og du kan lese mer om BIM-timen, andre webinarer og påmeling her.