Espen Svendsen i Agder Ventilasjon sammen med kollega Svein Sivertsen, driftstekniker, i teknisk rom i Hotel Caledonien.

Flytter 140.000 m³ med luft i timen på nyrenoverte Caledonien Hotel

Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand er et signalbygg for hele sørlandsregionen og står nå klart for å ta imot gjester etter omfattende renovering. Agder Ventilasjon har stått for både varme- og kjøling i det topp moderne hotellbygget.

0

– Vi har levert alt av ventilasjon- og klimaanlegg i den nye delen av hotellet, inkludert 15 ventilasjonsanlegg, flere små kjølemaskiner og totalt 350 klimaenheter som kan styres individuelt på hotellrommene og ellers i lokalene. I tillegg har vi levert kjøling og ettervarme på aggregat, nytt røykgass-system med avtrekk, CAV-spjeld på rommene og VAV-spjeld på resten av arealet, sier Espen Svendsen i Agder Ventilasjon.

Saken fortsetter under bildet:

Totalt 350 klimaenheter som denne Espen Svendsen viser frem på rommet, kan styres individuelt på hotellrommene

Hotellet ligger i konsesjonsområde for fjernvarme og er i tillegg forsynt med fjernkjøling.

– Klimaenheten har en varmekrets og en kjølekrets som kan styres individuelt fra et kontrollpanel i lokalene. Temperaturstyring på hoteller er et viktig kvalitetskriterium for gjestene og erfaringene etter et halvt år er gode, sier han.

Levert til mange hoteller

Selskapet har jobbet mye med ventilasjonssystemer for hoteller og har levert til blant annet Ernst hotell, Comfort hotell, Thon Parken Hotell på Q32 og Filadelfiahotellet på Q42.

– Vi startet i 2005 og har i dag 64 ansatte fordelt på tre avdelinger i Kristiansand, Mandal og Arendal. Vi er Sørlandets største ventilasjonsentreprenør og leverer alt innen isvann, kjøling, varmepumper, kjøl/frys, SD- anlegg, energioppfølgingssystemer, byggautomasjon og apper for styring av lys og ventilasjon, sier Svendsen.

– I tillegg har vi egne rådgivere og tegnere, samt høyeste tiltaksklasse fra sentralgodkjenningen slik at vi kan og kan utføre alle typer ventilasjonsanlegg. Vi er stolte av å ha all denne kompetansen lokalt, sier han.

Lang erfaring med industriprosjekter

Selskapet leverer også løsninger til Odderøya renseanlegg, Glencore Nikkelverk, Elkem Solar og GE Healthcare.

– Det spesielle med Industribedrifter er at de har veldig strenge krav til HMS, noe som krever en egen måte å jobbe på. Det handler om kompetanse, kursing i sikkerhetssoner, dokumentasjon, hvilke klær man må bruke, sikker jobbanalyse etc. Bare det å bevege seg på området krever at man følger sikkerhetsinstrukser, sier Svendsen.

– På Glencore Nikkelverk er det et veldig korrosivt miljø og vi har derfor utviklet sjaktløsninger, støysvake vifter og komposittløsninger som tåler slike miljøer. Vi lager «custom made» produkter til å passe til den enkelt prosess og bedrift, sier han.

Selskapet har doblet antall ansatte siden 2014 og er nominert til Gasellebedrift 2018.

– Nøkkelen til suksessen er flinke medarbeidere, langsiktige eiere og ledere med lang erfaring fra bransjen. Det ligger stor prestisje i å være med et på et prosjekt som Caledonien, avslutter Svendsen.