EcoNordic

Flexit lanserer enda en ny inneklimasentral

Leveres med integrert ventilasjon, tappevann og varme- Kan ses på VVS-dagene

0

Denne høsten lanserer Flexit enda en ny inneklimasentral. Det er ikke lenge siden ventilasjonsprodusenten lanserte en sentral med integrert ventilasjon og tappevann. Nå kommer EcoNordic WH4 som i tillegg til ventilasjon, og tappevann. har integrert varme.

– Inneklimasentralen er en totalløsning spesielt tilpasset klima i Norden, og som forsyner boligen med frisk luft, og skal bidra til å redusere energiforbruket som går med til oppvarming av varmtvann og bolig, sier administrerende direktør Knut Skogstad i Flexit i en melding.

Gratis dusj to av tre ganger
Skogstad forteller at den nye sentralen gir et godt inneklima med ren og frisk luft, rikelig med bruksvann og varmer opp boligen på en energieffektiv måte. Varmtvannsproduksjonen er effektiv, og hele to av tre dusjer er gratis.
– Produktet styres enkelt via en app på mobiltelefon, nettbrett eller pc, og er i tillegg forberedt for smarthusløsninger. I varmepumpen benyttes det miljøvennlige og effektive kjølemediet CO2. Dette kjølemediet er fremtidsrettet og uten problemer med økte miljøavgifter. Inneklimasentralen plasseres i et teknisk rom, og vanntilkoblinger kan skjules i den integrerte installasjonsmodulen. Det gir et ryddig teknisk rom hvor det er lett å foreta filterskift og service på inneklimasentralen. Produktet er utviklet spesielt for boliger i størrelse fra 120 til 220 kvm.

Saken fortsetter under illustrasjonen:

Illustrasjon på hvordan føringer for ventilasjon, varme og tappevann vil være med EcoNordic WH4 plassert i et teknisk rom. Foto: Flexit

Enkel installering
EcoNordic består av fire moduler som sammen utgjør en smart og energieffektiv inneklimasentral. Moduloppbyggingen forenkler inntransporteringen i bygget ved at vekten reduseres og produktet blir lettere å håndtere. Selve monteringen av modulene gjøres på omtrent 20 minutter.

– Igangkjøringen og oppkobling er intuitiv og forklarende for å gjøre det enkelt og sikkert for installatøren. Installasjonsmodulen i inneklimasentralen har muligheter for plassering av fordelerskap for varme, ekspansjonskar, reduksjonsventil og vannkoblinger inn/ut. Dette gir et ryddig og kompakt teknisk rom. Inneklimasentralen er servicevennlig og alle komponenter er tilgjengelige fra forsiden av produkter, sier Skogstad

Fremtidsrettet inneklima-løsning
Et moderne hus bygget i dag har mye mindre energibehov til oppvarming sammenlignet med et hus bygd på 70-tallet. Fremtidens boliger vil bruke enda mindre energi til varme og god ventilasjon blir viktigere i boliger som blir tettere. Samtidig øker forbruket av varmtvann til dusjing og andre formål i boligen.
– Å tilby nye løsninger som dekker behov for varmt tappevann og oppvarming i tillegg til ventilasjon i boliger er et stort og viktig steg for Flexit. Vi ønsker å tilby en komplett løsning som gir et bedre inneklima og som er godt rustet for å møte framtidens strenge krav til miljø og energibruk i nye boliger, sier Skogstad.

VVS-dagene
– Vi kommer til å presentere produktet på VVS dagene 17.-19.oktober på Lillestrøm. Der vil man kunne treffe oss på stand D02-12, sier Jon Dehli, markedssjef i Flexit AS

 – Flexit er leverandør av løsninger for et bedre inneklima. Vi ønsker å bidra til det grønne skiftet med mindre miljøpåvirkning og utslipp. Flexit er markedsleder innenfor boligventilasjon og har levert ren og frisk luft til boliger i Norge siden 1974. Flexit er et norskeid firma med over 260 ansatte. Alle produkter er utviklet og testet spesielt for kaldt og tøft nordisk klima. Det gir trygghet, sier Dehli.

Flexit har nå to inneklimasentraler.
EcoNordic W4 Inneklimasentral med integrert ventilasjon og tappevann.
EcoNordic WH4 Inneklimasentral med integrert ventilasjon, tappevann og varme.