– Sterkt driv for digitalisering i VA- og vannbransjen

VA-TOUR 2018:

0

Digitalisering blir en viktig del av VA-Tour 2018. – Digitalisering er ikke lenger kun et moteord vi bare snakker om. Det handler om alt fra kompetanseutvikling til effektiv bruk av internett og skytjenester, sikring av kvaliteten på velferdstjenester og nye måter å tenke på som resultat av ny teknologi.

– I VA- og vannbransjen er det et sterkt driv for digitalisering både i det offentlige og i næringslivet Kommunal- og moderniseringsdepartementet arbeider blant annet med å digitalisere arealplaner i Norge, sier daglig leder i VVP Bjarne Haugland i en pressemelding, som sammen med Bra Mässor er arrangørerer av VA-Touren.

VA-TOUR 2018 ser betydningen av digitalisering og takket derfor raskt ja da to av de ledende aktørene på feltet ønsket å delta på TOUREN.
– Vi anser det som viktig at hele verdikjeden fra produsent til sluttkunde får mer kunnskap om dette viktige temaet, påpeker Haugland.

Haugland mener det er en ytterligere god grunn til å planlegge et besøk på VA-TOUR 2018.
– Der møter du eksperter på produkter fra flere av de viktigste produsentene i VA sektoren – nå også innenfor området digitalisering. Det blir foredrag i plenum og du får god mulighet til å snakke med ekspertene på tomannshånd og å knytte nye kontakter med andre i bransjen.

De to aktørene som skal snakke om digitalisering under VA-Tour 2018 er:

Focus Software AS
utvikler og leverer programvare, konsulenttjenester, kurs og brukerstøtte til arkitekter, landskapsarkitekter, ingeniører, entreprenører, stat, kommune og andre aktører i byggenæringen. Selskapet ble stiftet i 1996 med det formål å tilby bygg- og anleggsmarkedet ledende IT-løsninger innen tekniske beregninger, prosjektadministrative programmer og BIM. Focus Software AS har hele tiden vært aktive innen standardiseringskomiteer i Standard Norge, BA nettverket, SOSI referansegrupper og i etableringen av IAI/Building Smart i Norge.

Powel AS har unik IT-kompetanse og omfattende bransjekunnskap som en ledende leverandør av programvareløsninger til energiselskaper, entreprenører og offentlig sektor. Powel ble etablert i Trondheim i 1996 som en avlegger fra Energiforsyningens Forskningsinstitutt (EFI), en del av SINTEF-konsernet. Forretningskritiske programvareløsninger utvikles i nært samarbeid med kundene. Powel utveksler kunnskap med brukere og partnere hver eneste dag, og driver kontinuerlig innovasjon i samarbeid med institusjoner og forskningsorganisasjoner.