Daikin Europe N.V. kjøper den norske distributøren Friganor AS

Daikin Europe N.V. styrker sin posisjon i Norge

Daikin Europe N.V., har signert en avtale om å kjøpe 100 % av aksjene til selskapets norske distributør, Friganor AS, og styrker på den måten sin tilstedeværelse i det norske markedet ytterligere.

0

Daikin Europe N.V., har signert en avtale om å kjøpe 100 % av aksjene til selskapets norske distributør, Friganor AS, og styrker på den måten sin tilstedeværelse i det norske markedet ytterligere.

Siden 1986 har Friganor AS har solgt Daikin sine produkter i Norge, og har gjennom teknisk kompetanse og tydelig kundefokus, oppnådd et godt fotfeste i det norske markedet. Friganor AS har spilt en avgjørende rolle i oppbyggingen og utviklingen av et sterkt landsdekkende forhandlernettverk i Norge.

På lik linje med veksten i den norske økonomien, har markedet for Daikin sine produkter ekspandert de siste årene, og vil fortsette å vokse på bakgrunn av økt etterspørsel etter varme- og klimaanlegg med lav GWP.

“Jeg er stolt over å kunne innlemme en så verdifull partner i Daikin familien. For å styrke vårt skandinaviske fundament er dette et viktig steg videre for Daikin, og det er motiverende at vi bygger videre på ekspertisen og kompetansen til de ansatte i Friganor AS.” Mr. Tsubouchi – Vise President – Daikin Europe. N.V

“Vi er stolte over å ha vært Daikin sin eneimportør i Norge i over 30 år. Gjennom denne perioden har vi bygget et fantastisk team, og Friganor har oppnådd anseelse i markedet som et profesjonelt selskap med høy teknisk kompetanse. Vi har imidlertid innsett at det er noen begrensinger for videre ekspansjon ved å være et familieeid selskap. På samme tid har Daikin vist seg å være et satsningsvillig og innovativt selskap med en sterk økonomi. Ved å være en del av Daikin gruppen, som er verdens største leverandør av høykvalitets varmepumper og klimaanlegg, kan vi fortsette vår strategi for å oppnå den markedsposisjonen som Daikin fortjener i Norge, samtidig som vi tar vare på de kvaliteter som har gjort Friganor helt unikt.“ Fredrik Engh – Daglig Leder i Friganor AS i en pressemelding.

“Det er betryggende at Fredrik Engh vil fortsette arbeidet med å lede Daikin Norge. Vi ser frem til å jobbe sammen med ham og hans team for å utvikle kreative løsninger og videre vekst for selskapet.” Mr. Tsubouchi – Vice President – Daikin Europe. N.V