Otto Robsahm forteller hvor kjapt man kan skifte ut oljefyren.

Daikin har engasjert Otto Robsahm til å fortelle om utskifting av oljefyr

Mange boliger har fortsatt oppvarming basert på en oljefyr. Å fyre med olje er både dyrt og lite miljøvennlig, og i tillegg blir det forbudt i 2020. Daikin har i samarbeid med Otto Robsahm laget en video som viser hva som må til for å bytte ut oljefyren til en ny luft/vann varmepumpe. Hele jobben er gjort på kun to dager.

0

– Vi har laget en video i samarbeid med Otto Robsahm for å vise hvor enkelt det er å skifte ut oljefyren. Robsahm er en fyr som kan engasjere og vårt mål er å få folk til å lytte. Det vi håper vi og oppnå med denne opplysningsvideoen.  Nå begynner det å haste for de som har oljefyr, sier Thomas Krog i Daikin Norge i en pressemelding.

–  Enova gir støtte til fjerning av oljefyr og tank, samt installasjon av luft/vann varmepumpe. Dette støttebeløpet halveres i 2019, og avvikles helt når forbudet trer i kraft i 2020. Varmeløsningene som støttes er biokjel, bio-ovn med vannkappe, væske/vann-varmepumpe, luft/vann-varmepumpe eller fjernvarme. Den klimavennlige varmekilden vil gjøre energiutgiftene lavere, og standarden på huset høyere, påpeker Krogh til slutt.

Her kan du se videoen