- Rendyrkingen av konseptene for Teknisk Fagseminar og Comfort-messa er et ledd i vårt arbeid med å profesjonalisere vårt tilbud til comfortørene, forteller teknisk fagsjef Conrad Ekholt i Comfort til VVS Forum.

– Rørleggerne i Comfort skal være blant de dyktigste

Conrad Ekholt har vært teknisk fagsjef i Comfort siden 1. august.  Ilddåpen kom under kjedens Tekniske Fagseminar på Gardermoen forleden der han regisserte arrangementet. Et tettpakket og lærerikt todagersprogram ble gjennomført for kompetansesøkende rørleggere.

0

Erfaringsutvekslingen gikk på kryss og tvers, både når det gjelder bedrifter og stillinger. Nettverksbygging sto i fokus, og selv om speeddating med i underkant av 30 tekniske leverandører med åtte minutter på hver er en krevende øvelse, ble dette godt mottatt. Innsatsen til deltakerne var det absolutt ingenting å si på.

Fag i fokus
Hovedattraksjonen var dog det innholdsrike fagprogrammet. Flere av bransjens fremste eksperter var tilstede for å snakke om høyt aktuelle tema som blant annet energieffektive varmeløsninger, utfasing av oljefyr, vannkvaliteten i vannbårne energianlegg, lekkasjesikring, og TEK17. Både prosjektledere og den utførende rørlegger deltok i hver sine skreddersydde foredrag.

Seminarets første dag ble avrundet med en engasjerende paneldebatt der både fagrådet for våtrom, ekspert på byggteknisk forskrift og erfarne forsikringskonsulenter deltok.

Bygger kompetanse
Som Teknisk fagsjef i Comfort, og tidligere rørleggermester, har Conrad et konkret fokus.

– Et av målene med stillingen min er rett og slett at Comforts rørleggere skal være blant eliten i Norge. For å nå målet om dette satser vi på kontinuerlig utvikling av faglig kompetanse, i tillegg til å oppdatere oss på de nyeste produktene i markedet, forteller Ekholt.

Ved å kombinere det faglige med tilstedeværelsen av tekniske leverandører har medlemmene fått et meget godt utbytte av seminaret.

Fullrulle videre
Neste aktivitet for Norges eldste rørleggerkjede er Comfort-messa, som er mer rettet mot butikkvirksomheten.

– Vi har justert profilen på våre arrangementer, forklarer Ekholt. Mens fokuset er rettet mot de tekniske produktene på fagseminaret, så er de synlige VVS-produktene som er i rampelyset under Comfort-messen. For enkelte av våre avtaleleverandører vil det være naturlig å fremstille sine produkter begge messene.

–  Butikkpersonalet selger drømmebadet, mens rørleggeren i tillegg på fagseminaret får det faglige fokuset. Dette henger sammen. Vi forsøker å holde optimalt fokus og heve kompetansen på alle områder, forteller Ekholt.

Godt samhold
– Jeg er imponert over samholdet blant medlemmene. Det er en sammensveiset gjeng som er mottakelig for faglige nyheter. Våre medlemsbedrifter er sultne på å lære. Jeg har fått gode konstruktive tilbakemeldinger fra en bred medlemsmasse og mange fornøyde leverandører. Det har vært en flott innsats fra alle våre medlemmer, kjedekontoret og eiere, understreker Ekholt. Dette lover godt for Comfort-messa som arrangeres allerede i neste uke.