Illustrasjon.

buildingSMART konferansen blir ny og annerledes

buildingSMART Norge-konferansen i 2018 blir ny og annerledes. – På årets konferanse vil vi forsøke å se åpenBIM i en større sammenheng, løfte blikket og ikke bruke forstørrelsesglass på den enkelte standard eller det enkelte verktøy, sier daglig leder i buildingSMART Norge, Anstein Skinnarland.

0

– Vi vil se mer på hvordan åpenBIM gagner hele virksomheten og alle prosessene i et livsløpsperspektiv, fortsetter han.

buildingSMART Norge-konferansen blir altså ny og annerledes i 2018 når det kommer til format og innhold. Konferansen flyttes til Radisson Blu Hotel ved slottsparken og utvides med en halv dag. I år blir det også muligheter til å delta på Vi har også gleden av å invitere en helaftens middag med prisutdeling.

– Det skjer veldig mye på mange plan i 2018. Ikke minst når det kommer til å knytte de mange og gode digitaliserings-initiativene sammen. På konferansen vil vi peke på hvordan næringen kan digitalisere sine prosesser og hvorfor buildingSMART er den naturlige og nøytrale arenaen som gjør innovasjonen mulig. En utvikling og innovasjon som er tvingende nødvendig for å nå målene for effektivisering og bærekraft satt av en samlet byggenæring i «Digitalt veikart.», forteller Skinnarland.

– Ved å ha et fugleperspektiv har vi i år gått for større bredde, flere på scenen samtidig og dermed færre foredrag og et rolig tempo i avviklingen av konferansen. Programmet på hoved-dagen som vil være den 17.april, vil bli delt inn i fire hoved-sesjoner viet temaene:

BIM i et virksomhetsperspektiv
BIM for infrastruktur
Hvorfor innovasjon?
BIM brukt i produktsøk, varehandel og logistikk .

Middag med prisutdeling
Skinnarland forteller at de i år har lyst til å lage en mer eksklusiv og verdig ramme for våre gjeve prisutdelinger. Disse blir derfor flyttet til selve middagen om kvelden.
– Som en del av prisutdelingen har vi også fått juryen til å velge ut de tre beste studentoppgavene. Disse vil bli presentert i forkant av middagen og det vil være opp til de deltagende å stemme fram vinneren. Vinneren mottar buildingSMARTs Studentpris på 10 000,- kroner.

buildingSMART-konferansen arrangeres 17. og 18. april.