Gründer Kjell Jensen (til venstre) med kjøper Daniel Kristensen i ABK og Simen Andresen som har vært daglig leder i Variant VVS siden 2017.

ABK overtar Variant VVS

ABK kjøper opp nok et selskap:

0

Særlig Variant VVS sine produkter for distribusjon av vannbåren varme vil utfylle ABKs leveranser av luft-vann- og væske-vann-varmepumper.

Tønsberg-bedriften Variant VVS Norge er særlig kjent for sine produkter innen distribusjon av vannbåren varme.

– De utfyller våre leveranser av luft-vann- og væske-vann-varmepumper på en god måte. Spesielt interessant er de innovative tekniske sentralene, som holder høy kvalitet, sier Kristensen. Som en del av overtakelsen får også ABK agenturet for den sveitsiske varmepumpeprodusenten CTA.

– De vil utfylle våre NIBE-produkter, sier Kristensen. Han trekker frem gulvarmesystemer, radiatorer, vannfiltre og automatikk som andre viktige produktområder i Variant VVS.

– Den beste løsningen
Åtte ansatte fra Variant VVS blir med videre, blant dem Kjell Jensen som startet selskapet.

– ABK var den beste løsningen for mine ansatte og for mine trofaste kunder og leverandører gjennom snart 30 år. Vi kommer til en profesjonell bedrift som vil utvikle mitt firma som en avdeling i ABK, sier han. De åtte ansatte fortsetter med arbeidsplass på Barkåker Næringspark utenfor Tønsberg.

– Jeg ønsker at vi skal nå de målene vi hadde som selvstendig bedrift, men nå innenfor ABK-systemet, sier Jensen.

Høyt kunnskapsnivå
Kristensen framhever både kompetanse og produkter som viktig for videre utvikling av Variant VVS.

– Variants ingeniører holder høyt kunnskapsnivå og har tatt frem både gode produkter og gode løsninger. Med overtakelsen ønsker vi å tilføre kundekontakter og skape vekst, samtidig som vi kan tilby ABKs kunder bredere produktpakker, sier han. Overtakelsen er allerede realisert.