Victaulic, verdens ledende produsent av mekaniske rørkoblingsløsninger, lanserer nå nyheten Refuse-to-Fuse i det europeiske markedet. Foto: Victaulic

Victaulic lanserer ny koblingsteknologi for HDPE-rør

Victaulic lanserer nyheten Refuse-to-Fuse i det europeiske markedet i disse dager. Den nye koblingsteknologien gjør det mulig å koble HDPE-rør uten å måtte sveise. Rørene er spesielt egnet innenfor gass-, vann- og avløpsindustrien. 

0
– HDPE-rør (rør av høytetthetspolyetylen) er populære fordi de er fleksible, har lang holdbarhet og er korrosjonsresistente. Rørene er vanligvis koblet ved hjelp av elektrofusjon eller speilsveising, noe som krever kostbart utstyr og kvalifisert personell på disse teknikkene, skriver Victaulic i en pressemelding.

Victaulics nye Refuse-to-Fuse prosess gjør det mulig å koble rør av ulike dimensjoner på bare noen minutter uten å ta i bruk elektrofusjon. Installasjonen er svært enkel, og krever kun en skralle eller slagtrekker. Metoden er opptil ti ganger raskere enn standard sammenkoblingsteknikker.

Victaulics skriver videre at den nye koblingsteknologien bidrar til at tiden det tar å måtte kjøle ned og vente når man bruker elektrofusjon er eliminert. Med en gang sammenkoblingsløsningen er strammet, er rørene koblet sammen på en forsvarlig og tett måte.

Med en utvendig diameter på 63-225 mm, skyves den installasjonsklare 905-koblingen over sluttstykket av HDPE-røret. Når mutterne strammes, griper en dobbel rekke med rustfrie ståltenner på innsiden av rørkoblingen, rundt rørets ytterside. Alt som trengs for å holde koblingen på plass og garantere en tett forsegling, er å stramme mutterne på de to halvdelene av koblingen, slik at disse møtes og sammenføyes på midten.

For rør med diametere som er større enn 225 mm, griper koblingsfjærene det dobbeltrissede HDPE-røret. Her strammes også mutterne på de to halvdelene av koblingen slik at disse er sammenføyde.

– Victaulics Refuse-to-FuseTM-løsning har flere fordeler i forhold til standardteknikker. Koblingene tillater montering av HDPE-rør i vertikale retninger og tette mellomrom hvor det ikke er mulig å smelte sammen rørene. Dessuten er installasjonen værbestandig og forhindrer forsinkelser som følge av dårlig vær, som regn eller snø, skriver leverandøren til slutt i pressemeldingen.