Ilusstrasjonsfoto av en Cubista kran.

Vann er en viktig del av fremtidens intelligente hjem

Teknologi og digitalisering kommer til hjemmene våre i form av nye produktfunksjoner og bruksområder som gjør fagfolks hverdag enklere.

0

Armaturprodusenten Oras har alltid vært opptatt av å bruke den nyeste teknologien, og deres elektroniske og berøringsfrie kraner har vært blant topp-produktene i mer enn 30 år.

Hjemmene blir digitalisert stadig raskere, og nye typer intelligente bruksområder gjør det enklere å bruke og vedlikeholde teknologien i hjemmet. Vann er også en del av fremtiden for intelligente hjem.

Den nye tiden for sanitærarmatur – kraner og dusjer – har allerede kommet. For eksempel gjør berøringsfrie kraner det mulig å halvere vannforbruket både i private hjem og på offentlige steder samtidig som man oppnår bedre brukervennlighet og tar hygienen til et helt nytt nivå.

– I fremtiden vil digitaliseringen også påvirke fagfolks hverdag siden produktene blir stadig mer elektroniske. For eksempel kan bruk og vedlikehold av kraner og dusjer i stadig større grad administreres ved hjelp av smarte applikasjoner og telefoner, sier Janne Rautavuori, teknologisjef hos Oras.

Ulike installasjonsmetoder, forskjellig design og filmer blir i stadig større grad en del av fagfolks arbeidsdag. Ett eksempel på dette er Oras-gruppens nye funksjoner som er utviklet for profesjonell bruk. Bluetooth-funksjonen gjør det mulig å administrere og vedlikeholde de elektroniske Oras-kranene eksternt.

– Med den nye appen kan du overvåke vannforbruk, batterilevetid og antall automatiske rensesykluser. Du kan også bruke betydelig mindre tid på å endre innstillingene for kranen, fortsetter Rautavuori.

I tillegg gjør denne nye B2B-appen at man bruker mindre tid på rapportering av vedlikehold av kranene. Takket være den innebygde funksjonen kan man sende rapporter, for eksempel med produktinformasjon og kraninnstillinger, direkte via e-post.

– Den nye appen er en naturlig del av Oras-merkevaren og det første skrittet mot nye mobile aper og avanserte funksjoner for de ulike målgruppene våre.