Daglig leder, Thomas Jørs i Chr. Vestrheim AS, kunne for andre året på rad ta i mot en NM-vinner i rørleggerfaget.

Skaper Norgesmestere i rørleggerfaget på bestilling

Chr.Vestrheim AS:

0

Daglig leder hos Chr. Vestrheim AS i Bergen, Thomas Jørs, kan nok en gang smile bredt etter at NM i rørleggerfaget er over. Nå har han to rørleggere i bedriften som har tatt hjem NM-tittelen to år på rad.

I 2016 var det Sander H.Waage som tok seieren på hjemmebane i Bergen, mens i år var det Didrik Hauge som var Norges flinkeste og dyktigste rørleggerlærling, etter en uhyre jevn konkurranse på Bygg Reis Deg for litt under to uker siden. Og ikke nok med det, i 2015 hadde rørbedriften en sølvvinner også.

Jørs forteller til VVSforum at Chr. Vestrheim satser på lærlinger. Bedriften har et eget opplegg for alle lærlingene. Det består av faglig kursing satt i system av deres egen opplæringsansvarlig, Roar Hermansen. I dag er det totalt 16-17 lærlinger i virksomheten.
– Vi hadde også en NM vinner i Stian Svendsen tidlig på 2000 tallet. Men etter det har det vært hatt mange år hvor vi har roet ned i forhold til å melde på kandidater til NM. Det krever mye å følge opp, og setter store krav til oss. Men vi startet opp igjen for tre år siden, og er fornøyde og stolte av de resultatene våre lærlinger har fått til.

Han berømmer Rørentreprenørene og opplæringskontoret i Hordaland for en flott jobb med å skape en fin ramme rundt dette arrangementet, og som gjør det attraktivt å melde på kandidater. Nivået på årets fem kandidater i NM var veldig høyt, så dette lover bra for faget,

Hvordan kan du beskrive årets vinner?
– Didrik er en allrounder, og er en utrolig stødig og solid person som liker faget sitt. Ingen i bedriften har hørt han klage på noe som helst noen gang. Han opptrer rolig og er en dyktig og seriøs kar vi kan stole på fullt og helt på, gjør jobben sin. Vi er veldig fornøyd med Didrik, og han viser en holdning han kan være veldig stolt av. I tillegg er han utrolig lærevillig, sier Jørs.
– Er man seriøs, god, og oppriktig i sine holdninger, blir man en dyktig rørlegger.

Jørs legger ikke skjul på at han synes det er hyggelig for hele rørleggerbedriften at lærlingene beviser at de kan faget.
– Det er hyggelig å få bekreftet at det vi holder på med er riktig. Arbeidet rundt våre yngste medarbeidere skal skape god stemning, og trygghet for det vi holder på med. Og så skal vi ha det hyggelig på jobb, og da må vi levere, sier en stolt bedriftseier avslutningsvis.