Clarion Hotel Royal Christiania. Illustrasjon: Illustrasjon ved Lund + Slaatto Arkitekter

Oras leverer rørkontrakten til The Hub

Betonmast Oslo AS valgte Oras som leverandør av rørkontrakten i forbindelse med omgjøringen av gamle Clarion Hotel Royal Christiania, som nå åpner under det nye navnet «The Hub». – For Oras er dette et betydelig prestisjeprosjektet, sier Knut Sigvartsen.

0

Clarion Hotel Royal Christiania gjenåpner som «The Hub» i 2019, og blir med sine 810 rom og mere enn 3000 m2 konferansedel Norges desidert størst hotell. Hotellet ligger midt i Oslo like ved Oslo Sentralbanestasjon, og har vært et landemerke i byen siden Vinter-OL i 1952. I følge eier Petter Stordalen skal de 810 rommene bli fylt med det «kuleste som har vært gjort innen design og teknologi.»

-For oss er dette prosjekt av betydelig størrelse og ikke minst spennende, sier direktør for distrikt Oslo Akershus og Buskerud, Knut Sigvartsen i Oras i en pressemelding. Vi har lang erfaring fra leveranser av store prosjekter blant annet fra hoteller, og kan nå bruke prosjektlederen fra prosjektet på Gardermoen til dette nye prosjektet.

–Jeg har i mange år jobbet med slike store prosjekter, og trives med det. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne utfordringen, sier prosjektleder Erik Langseth.

-At bygget ligger sentralt midt i Oslo, er selvsagt fordelaktig for hotellet. For prosjektet er det derimot en utfordring med tanke på logistikk. Oras har heldigvis også erfaring med slike byggeplasser, og godt støttet av vår LEAN-prosess løser vi dette elegant, avslutter Erik Langseth.

-Vi valgte Oras på denne entreprisen etter en grundig helhetlig vurdering hvor pris, gjennomføringsevne og ikke minst lysten til å være med på noe gøy var viktig, sier Guy Engvik som er Prosjekteringssjef for THE HUB hos Betonmast OSLO.