Toshiba lanserer ny luft-til-luft-varmepumpe

Høy varmeeffekt, god årsvarmefaktor og brukervennlige knapper som gjør det enkelt å utnytte varmepumpen optimalt – og det til under 20 000 kr ferdig installert.

0

Toshibas nye luft-til-luft-varmepumpe hører hjemme i mellomsegmentet for nordiske modeller, men har både komponenter og funksjoner fra øverste hylle.

– Shorai har fått med overraskende mye fra topp-modellen Daisekai 9. For eksempel den ganske dyre kompressoren som gir varmepumpen veldig fin drift, poengterer Joachim Kobbeltvedt. Han er salgsansvarlig for luft-til-luft-varmepumper hos importør ABK, som har samarbeidet tett med Toshiba om utviklingen av Shorai.

– Det gir oss de kvalitetene vi ønsker på produktene, forteller Kobbeltvedt. Et eksempel er lengre rør på innedelen, slik at det blir enklere for installatøren å komme seg gjennom tykke norske vegger. Et annet er en peis-funksjon på fjernkontrollen for effektiv drift når man fyrer i peis eller ovn.

Høy effekt og ytelse ned til – 25 °C
God effekt også ved lave temperaturer er viktig i det norske markedet. Shorai kommer i to effektstørrelser; 25 og 35.
·        Begge har energikarakter A++ og SCOP (årsvarmefaktor) på 4,6
·        Avgitt effekt for 25-modellen er
o      3,0 kW ved – 15 °C,
o      2,2 kW ved -25°C

·        Avgitt effekt for 35-modellen er

o      3,6 kW ved – 15 °C,
o      2,6 kW ved -25°C

Ytelsen holder seg også bra i kulda.

­– Selv ved – 25 °C produserer begge modellene nesten dobbelt så mye varme som hva de bruker i strøm, opplyser Kobbeltvedt.

Ett trykk for smarte funksjoner
Den norske importøren har også bidratt til å gjøre Toshiba-varmepumpene mer brukervennlige. Varmepumpen har fått flere funksjoner som forenkler hverdagen for brukeren – og ofte også for installatøren:

·        Preset lagrer ønskede innstillinger, for eksempel 22 °C og varmedrift. En bruker som roter seg bort, kommer raskt tilbake til riktige innstillinger med ett trykk. Det kan spare installatøren for en tur ut til opprådde kunder

·        Ferie-modus gjør det enkelt å stille ned temperaturen for den som reiser bort i lengre perioder: Et trykk stiller varmepumpen automatisk til 8°C. (Det er mulig å stille temperaturen mellom 5 og 13 °C). Dette er en super mulighet også for hytter.

·        Avrim nå er nyttig under ekstreme værforhold hvor standard avriming ikke er nok. Dette kan også være praktisk når installatøren skal gjøre service.

·        Peis-funksjonen gjør det enkelt å unngå sløsing når du fyrer med ved i peis eller ovn. Viften i innedelen sprer varmen uten at varmepumpen varmer eller kjøler samtidig.

Shorai er i salg nå.