Micro Matic legger varmestyring i skyen

0

– Den nye løsningen sikrer rask og enkel installasjon og problemfri drift. Alle innstillinger gjøres fra mobil eller PC, og lagres i skyen, skriver leverandøren i en pressemelding.

Teknisk sjef, Petter Johansen

– Ved å lagre systemets innstillinger i skyen, er man sikret at ingen data forsvinner dersom det oppstår et strømbrudd, sier teknisk sjef, Petter Johansen, som har vært en nøkkelperson i utviklingen av systemet.

– Det betyr at systemet vil gjenoppta valgt program så snart strømmen kommer tilbake, noe som er spesielt viktig for hytteeiere eller langtidsferierende. Status på varmeanlegget kan alltid sjekkes og innstillinger justeres fra mobilen uansett hvor man befinner seg i verden, avslutter han.

Den nye gatewayen, Microtemp MSW5, er systemets knutepunkt. Så snart den er tilkoblet strøm og internett, vil den automatisk kontakte skyen. Man oppretter en brukerkonto for anlegget på nett, og all konfigurasjon gjøres derfra.

Saken fortsetter under bildet:

– Ved å flytte systemets sentralstyring til skyen, trenger man ikke lenger en master-termostat, forklarer Aleksander Ødegård, produktsjef for varme i Micro Matic. Gatewayen henter alle innstillinger fra skyen og kommuniserer dem trådløst videre til alle systemenhetene. Den kommuniserer fra innsiden og ut, slik at det ikke lenger vil bli nødvendig å konfigurere ruteren, forteller han.

Microtemp Sentralstyring er et system for varmestyring i hus, hytte og næringsbygg. Et anlegg kan ha inntil 32 styrings­enheter tilkoblet forskjellige varmekilder.