Illustrasjon av Kværnerbyen- OBOS Bildet har ingen forbindelse med saken.

Over 200 bad må rives i Kværnerbyen

266 prefabrikkerte bad må rives:

0

Mange beboere i Kværnerbyen i Oslo må flytte ut grunnet en feilkonstruksjon i hundrevis av bad. Obos varsler rettslige skritt mot det italienske selskapet som har levert de prefabrikkerte badene.

Beboerne i Peltonkvartalet og Franciskvartalet i Kværnerbyen i Oslo må flytte ut. I 2014 sto 266 prefabrikkerte bad ferdig. Nå må de rives og bygges på nytt, skriver Nettavisen.

De prefabrikkerte badene er levert av italienske Bathsystems. Ifølge Obos er dette en stor leverandør av prefabrikkerte bad som «brukes av mange», skriver Nettavisen.

Årsaken er en konstruksjonsfeil, hvor mest sannsynlig en stålramme som ble brukt som forskaling i dusjhjørnet har rustet, noe som igjen har ført til setningsskader og at fliser sprekker.

Styreleder Yngvill Ofstad i Francis borettslag sier til Nettavisen at det er har vært vanskelig å bli hørt. Ifølge Ofstad ble feilen oppdaget i forbindelse med klager på manglende gulvvarme på badene.

– Etter at entreprenøren gikk konkurs, har Obos tatt over og ryddet opp på en god måte. Det er hundre forskjellige familier her som har forskjellige behov, fortsetter hun.

Kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos sier til nettavisen at saken allerede har kostet boligbyggelaget mange titalls millioner kroner i tiellgg til mye plager og ulemper.

Men han vil foreløpig ikke gå ut med noe mer konkret en at OBOS tar ansvar og rydder opp i problemene.

Pettersen opplyser at boligbyggelaget nå tar rettslige skritt overfor det italienske selskapet.