Salgsdirektør VVS - Grundfos, John-Ove Laksberg

Grundfos lanserer ny trykkøkningspumpe

– Markedet for trykkøkningspumper når nye høyder. Når Grundfos nå har lansert SCALA2 kan installatørene endelig tilby kundene perfekt vanntrykk i alle kraner.

0

– Pumpen er en fullintegrert plug-and-play pumpe som også er svært enkel å installere, sier salgsdirektør for VVS i Grundfos Norge, John Ove Laksberg i en pressemelding.

Fornøyde kunder
-Varierende vanntrykk i kranene er både vanlig og upraktisk. Det oppstår når flere kraner er åpne samtidig eller trykket i offentlig nett faller. Med lansering av trykkøkningspumpen Scala2 med trykksensor og frekvensstyrt motor, unngår man skiftende vanntrykk, sier Laksberg.

Scala2 oppdager endring i vanntrykket og justerer seg til riktig nivå umiddelbart.

Som eksempel nevner Laksberg et ganske vanlig scenario, temperatur og trykk i dusjen påvirkes ikke av at bilen vaskes/spyles på utsiden av boligen og kjøkkenkranen renner på full styrke. – Vi kaller det perfekt vanntrykk, sier han.

Et enkelt valg – enkel installasjon
Den nye pumpen er en fullintegrert alt-i-ett trykkøkningssystem. Den inneholder pumpe, motor, tank og sensor. Med sin evne til å tilpasse ytelsen til forholdene, vil SCALA2 gjøre det enklere for installatørene å møte sine kunders behov og forventninger.

– Valg av pumpe og dimensjonering er ikke lenger en utfordring. Scala2 håndterer alle trykkøkningsbehov i boliger med opptil 3 etasjer og inntil 8 kraner. Pumpen er en selvsugende pumpe, som klarer sugehøyder inntil 8 meter. Det eneste du trenger å gjøre er å koble rørene, prime pumpen, sett i kontakten og la pumpen gjøre jobben, sier Laksberg videre.

Stillegående
Scala2 er vannkjølt og utstyrt med en svært stillegående motor tilsvarende 47 dB(A) ved normal bruk. Dette gjør den til en av verdens mest stillegående.

– Vår nye pumpe er liten men kraftfull. Den er avansert men svært enkel å bruke. Vi er sikre på at den vil gi installatørene fornøyde kunder i form av perfekt vanntrykk og økt komfort, avslutter Laksberg.