Fagsjef for sanitærteknikk i Rørentreprenørene, Are Skaar Nielsen. Foto: RørNorge

– RørNorge feirer dette som en foreløpig seier

Endringene i utdanningsprogrammet:

0

Kunnskapsdepartementet har lagt frem forslag til endringer i utdanningsprogrammet. Rør Norge er i hovedsak meget godt fornøyde med forslagene som er fremmet for rørfaget.

Foreløpig seier
-Vi feirer alle disse forslagene som en foreløpig seier. Hyggelig å bli hørt, fastslår Are S. Nielsen i Rør Norge overfor www.vvsforum.no

For VVS-fagene foreslår departementet å dele Vg2 klima-, energi- og miljøteknikk i Vg2 rør og Vg2 ventilasjon. Det foreslås ingen forandringer på Vg1.

-Sjansene for at forslaget skal gå gjennom før skolestart i år er jo ikkeeksisterende, påpeker Are S. Nielsen og legger til at høringsfrosten er satt til 4. september, som er nesten fire uker etter skolestart. Det er mest sannsynlig at de nye reglene innføres fra skoleåret 2018.

Glad for å bli hørt
Are S. Nielsen i Rør Norge er glad for at man har blitt hørt på eget Vg2og ikke minst det at det blir 4,5 års læretid.
-Nå må vi fortelle myndighetene at vi klarer å fylle opp egne klasser og at søkertallene ikke kommer til å gå ned i det nye regime.

Helt trygge
-Og det er dere trygge på ikke vil skje?
-Ja, vi ser ikke noen problemer knyttet til dette. Alle opplæringskontorene varsler om økt pågang. Det gjelder faktisk i alle landets fylker, sier Are S. Nilsen i Rør Norge.

Det er totalt 100 nye forslag som er lagt frem, for at yrkesfagene skal bli bedre og mer tilpasset behovene.