Fra ventre: Christian Pezzei, Morten Dalen, Knut Gartland og Michele Bottoni.

Eurotherm satser i Norge med himlingskjøling- og varme

Skal distribuere vannbårne systemer til Norge

0

Italienske Eurotherm SPA satser i Norge med himlingskjøling- og varme og har signert avtale med nydannet selskap og produktene skal markedsføres under navnet Eurotherm Norge. Avtalen ble inngått mandag 20. november og gir eksklusiv distribusjon av Eurotherms produkter innen vannbårne systemer til Norge under ledelse av Morten Dalen.

Eurotherm SPA har 30 års erfaring og er ledende innen innovasjon og utvikling, produksjon og markedsføring av komplette vannbårne systemer. Helt siden oppstarten i Bolzano i Italia i 1984 har selskapet vært med på å prege utviklingen innen dette fagområdet. Selskapet har levert høykvalitetsprodukter og tjenester og vært med på å fremme kontinuerlig teknologisk og materiell innovasjon.

I dag tilbyr selskapet et omfattende utvalg av banebrytende systemer og teknologier som utnytter alle overflater i hjem: gulv, tak og til og med vegger blir forvandlet til usynlige og lydløse komfortelementer. I hjertet av Eurotherms filosofi ligger begrepet effektiv komfort.

– Vi er stolte av vår 30 års lang erfaring med utvikling av vannbårne systemer, sier styreformann Christian Pezzei i Eurotherm SPA, og legger til:

– Vi har respekt for den erfaring som fagfolkene i vår bransje har opparbeidet. Som leverandør til en rekke prestisjefulle prosjekter og samarbeid med universiteter, for eksempel Universitetet i Padova i Italia, har vi hatt gleden av å se framover og bidra til en betydelig teknologisk utvikling innen dette fagområdet. Vi er glade for at vannbårne systemer har fått en meget sterk posisjon i et marked som stadig krever mer komfort, miljøriktige produkter og lavt energiforbruk. Vår drivkraft er kontinuerlig å arbeide med å utvikle og optimalisere løsninger til beste for våre kunder, sier han.

I dag har Eurotherm tilstedeværelse i Spania, Irland, Tyskland og Tsjekkia gjennom sine eksklusive distributører. I tillegg har Eurotherm datterselskaper i Slovakia og Frankrike. Nå har selskapet skrevet avtale her i landet og skal markedsføre vannbårne systemer under Eurotherm Norge.

– Vi ser virkelig fram imot et fruktbart samarbeid med vår nye norske partner, og håper at vi kan bidra til å dekke norske kunders behov for innovative produkter av høy kvalitet, sier daglig leder Michele Bottoni, i Eurotherm SPA.

– Norge er i en spennende fase og opptatt av miljø- og energieffektivisering. Vi vil gjerne være med på denne reisen. Vi kjenner Morten Dalen fra tidligere relasjoner, og har sterk tro på at hans engasjement og kunnskap vil bidra til å utvikle potensiale for Eurotherms vannbårne systemer i Norge, sier Bottini.

Morten Dalen på sin side lover at Eurotherm skal bli et ettertraktet merke også i det norske markedet.

– Eurotherm er en dominerende aktør i sitt hjemmemarked og satser tungt på produktutvikling av miljøvennlige og energieffektive løsninger. Vi ser at selskapet kan tilføre nye og spennende produkter og har stor tro på potensiale for Eurotherms innovative produkter i Norge, sier daglig leder Morten Dalen.

Etterspørsel etter stadig mer komfortable hjem og arbeidsplasser skaper ny vekst. Det stilles høyere krav til både lydkomfort, temperatur- og luftventilasjonssystemer og løsningene som velges skal være økonomieffektive, stabile, intelligente og brukervennlige for sluttbrukeren. Samtidig skal produktene tilfredsstille effektive byggemetoder og skape vinn-vinn løsning både for leverandør, utbygger og sluttbruker.

– Vi ser fram til å samarbeide med en produsent som setter miljø- og produktinnovasjon høyt på agendaen, sier Morten Dalen.

– I tillegg til samarbeid med universitetene er selskapets ledelse sterkt engasjert i en rekke organisasjoner og prosjektet knyttet til produktkvalitet og miljø som Q-ray, Energy@Home, Green Building Council, Climate House Agency og Eu-ray. Dette gjør oss trygg på at selskapet utvikler løsninger i dag som er rettet mot framtiden, sier han.

Selskapet er opptatt av godt samarbeid med aktørene i bransjen og ønsker dialog for å skape vinn-vinn løsninger også når det gjelder effektive arbeidsmetoder. Morten Dalen illustrer med et enkelt eksempel:

– Det er ganske tidkrevende og utfordrende å legge pex-rør på et gulv med lav oppbygging hvor rørene festes manuelt til armering. Nå kan man for eksempel bruke våre 10mm trinnlydplater med varmefordelingsfolie som grunnlag. Med unike klips og leggestav er det gjort på en brøkdel av tiden å feste rør som sitter som støpt til underlaget. Med ferdig tapede kantlister og lydfuger er rommene raskt klargjort med varmerør, ferdig for avretting.

Himling med varme, kjøling og
ventilasjon er god nyhet for Norge

– I Syd-Europa er himlingskjøling- og varme utbredt. Eurotherm er godt etablert som leverandør på dette markedet. Med stadig tettere hus med større vindusflater er kjøling også mer påkrevet i norske bygninger, sier Morten Dalen.

– Mange opplever at tradisjonell airconditioning kan oppleves kaldt, trekkfullt og med ujevne temperaturer. Himlingskjøling kan være et godt alternativ til en mer komfortabel løsning og er både klimavennlig og energieffektiv. Vi ser fram mot å kunne presentere våre himlingsløsninger i nye prosjekter, sier Dalen.

– Tette hus krever smarte ventilasjonsanlegg. Samtidig er det ønskelig å skjule tekniske installasjoner slik at man får mest mulig bruksareal av boligmassen, noe som er spesielt utfordrende i moderne boliger og bygg med flere boenheter. Eurotherm har utviklet og leverer effektive boligventilasjonsanlegg som monteres i himling og som sørger for ren, frisk, avfuktet luft i nye boliger. Systemene er utviklet for å operere med svært lavt lydnivå og kan styres av en intelligent brukervennlig styringsenhet, sier Morten Dalen.