Norges beste rørleggerlærlinger samlet på et brett. Fra venstre: Jonas Bjerke Aarhus (Oslo og Akershus, Wislan Rør AS), rykende fersk norgesmester Didrik Hauge (Hordaland, Chr. M. Vestrheim AS), Aanund Aas (Buskerud, Strand & Teksle AS), Tobias Bjørkmo Ellingsen (Nordland, Rørlegger Jan Ellingsen AS) og Simon Nesje Holmeset (Møre og Romsdal, Johansen VVS).

Didrik Hauge kåret til Norgesmester i rørleggerfaget 2017

Rørlegger NM 2017:

0

Det var en svært overveldet Didrik Hauge fra Hordaland, og rørleggerbedriften Chr. M. Vestrheim AS som mottok den gjeve utmerkelsen lørdag. – Jeg skjønte ingenting da de ropte opp andreplassen og mitt navn enda ikke var nevnt. Dette var utrolig moro, sier den ferske Norgesmesteren.

– Vi måtte helt ned på millimeteren for å skille første og andreplassen, men når alt kom til alt var både prøvenemnda og NM-dommerne enige om at Didrik var førsteplassen verdig, forteller en engasjert hoveddommer Helge Andersen.

For andre år på rad stikker altså Hordaland og kandidaten fra fra Chr. M. Vestrheim AS av med seieren, det bærer bud om en fantastisk lærebedrift.

I tillegg til nevnte førsteplass, mottok også Didrik sitt svennebrev med karakteren Bestått meget godt.
– Årets vinner har løst oppgaven på en meget ryddig og fin måte, begrunner leder av prøvenemnda Erik Hveem. – Han har jobbet rasjonelt og effektivt, og viser god faglig innsikt. Vi ser en nøyaktighet i forhold til tegninger og mål som er langt over snittet.

Sympatiske Didrik har tidligere i konkurransen gitt uttrykk for at NM-deltakelsen har vært en positiv opplevelse og trekker spesielt frem støtteapparatet og samholdet mellom de fem kandidatene som en opptur.

Best i landet
– Jeg har bedømt mange svenneprøver i min tid, men sjelden har jeg sett maken til orden og system. De fem kandidatene har vist en materialforståelse som er imponerende. Alle kandidatene har levert en god svenneprøve og har all grunn til å være stolt av oppgaven sin sier Erik Hveem. Han får støtte av Helge Andersen: – Uansett plassering, disse gutta er faktisk de fem beste i landet. Det skal bli en glede å følge dem i sin videre karriere!

Sølv til Buskerud
Anund Aas, som til daglig jobber hos rørleggerbedriften Strand & Teksle AS på Kongsberg, stakk av med andreplassen. Både han og tredjeplassvinneren Tobias Bjørkmo Ellingsen (Rørlegger Jan Ellingsen AS, Andenes) oppnådde også karakteren Meget godt bestått.
Anund er godt fornøyd med å være ferdig og er lettet over at det gikk så bra. – Det har vært en utrolig hektisk uke! Morsomt, men slitsomt.

Tobias er også glad for å være i mål og ikke minst for at han oppnådde et så flott resultat.

– I kveld skal jeg feire med familien.