Nye Lagunen i Bergen. Illustrasjon: Hille Melbye arkitekter.

Caverion leverer lys, luft og rør for 100 millioner

Utvidelsen av Lagunen i Bergen er i gang, og nå skal de nye byggene fylles med teknologi som gir lys, vann og luft. Caverions avdeling i Bergen skal levere elektro, rør og ventilasjon til en verdi av 100 millioner kroner.

0

Selskapet skal også sikre både kjøpesenteret og butikkene ved å installere overvåkningssystemer og adgangskontroll.

Det skriver Caverion i en pressemelding mandag.

Bergenser Roy Sætre, Avdelingssjef for Caverion Prosjekt Midt-Vest, er ikke bekymret selv om han vet at hele byen følger med på byggeprosessen og at kravet for å levere til riktig tid og budsjett er knallhardt.

– Caverion er en teknisk totalentreprenør, som betyr at vi har alle fagområder i eget hus og dermed vet vi hvordan dette skal settes sammen riktig.

Selv om navnet er ukjent for mange har bedriften 2 700 medarbeidere i Norge, med røtter tilbake fra 1873, til datidens Frognerkilens Fabrikk Norsk Elektrisk Aktielag. I Bergen har Caverion røtter helt fra 100 år tilbake.

– Vi har lang erfaring med komplekse prosjekter, så jeg er trygg på at dette skal gå bra.
Vi har et eget kompetansesenter for store prosjekter hvor vi har ferdige prosesser og maler vi bruker, som sikrer best mulig resultat i henhold til målsetningen, forteller Sætre.

Kontrakten har Caverion signert med entreprenøren LAB, som de også samarbeidet med da de leverte Bergen Stasjon Østsiden (BSØ) som stod ferdig i mai 2016.

– Vi var meget fornøyde med Caverions leveranse ved BSØ. Vi har stor tillit til deres dyktige prosjektledere og fagarbeidere, og ser frem til å samarbeide med de på Lagunen kjøpesenter, sier Lasse Smilden, Prosjektleder ved LAB entreprenør.

Sikrer jobb for medarbeidere
Caverion skal ha fem prosjektledere, og på det meste 50 fagarbeidere i sving på Lagunen.

– Dette er med på å sikre jobb til mange av våre medarbeidere i lang tid fremover, sier Sætre.

Caverion startet arbeidene i april 2017, og Caverions leveranse inkluderer parkeringsplassen som skal være ferdig i november 2017, kjøpesenteret som skal stå ferdig november 2018, og kinoen som skal åpne for publikum oktober 2019.