VVS-ingeniør Glenn Ruben Forberg er ikke redd for å ta i et tak. 29-åringen styrer to Comfort-butikker på Romerike. Og han trives. – Vi er en flott gjeng, smiler han. Foto: VVSForum

– Vi hadde aldri gjort det så bra uten dyktige ansatte

Glenn Ruben Forberg elsker utfordringer. Nå leder 29-åringen to Comfort-butikker på Romerike. – Dyktige ansatte og at vi har turt å tenke nytt er nøkkelen til at vi har gjør det bra, sier den unge bedriftslederen.

0

Høsten 2015 åpnet rørleggerbutikken B & O Forberg AS ny avdeling i Jessheim sentrum med Glenn Ruben som daglig leder. Og ved juletider i fjor fikk unggutten spørsmål om han også kunne tenke seg å bli daglig leder for familiebedriften på Råholt.

Heldigital satsing
Han takket selvfølgelig ja. Det betyr at 29-åringen i dag styrer to Comfort-butikker med totalt 14 ansatte.
– Jeg starter arbeidsdagen på Råholt og avslutter på Jessheim. Det går veldig bra, sier Forberg til VVSForum.

VVS-ingeniøren er et eneste stort smil der han sitter tilbakelent på stolen på spiserommet i den strøkne Comfort-butikken som bare ligger et steinkast unna kjøpesenteret på Jessheim.

Regnskapet for første driftsår er ikke helt klart, men han røper at det har gått bra.

– Vi tjente penger, og det er jeg godt fornøyd med. Men det hadde aldri vært mulig å lykkes uten dyktige ansatte på laget. De er offensive og motiverte. Det er helt nødvendig med flinke ansatte for å gjøre en god lederjobb, smiler han.

– Hva er årsaken til suksessen på Jessheim etter bare halvannet års drift?
– Vi har turt å tenke nytt! I dag foregår alt av timeføring og dokumentasjon digitalt. Hos oss er rørleggerne utstyrt med Ipad, slik at de registrerer medgåtte timer med en gang de er ferdig hos en kunde. Vi sparer masse tid, det er mer oversiktlig for alle involverte og vi får fakturert kundene raskere. Alle har gjort en kjempejobb. For det har vært litt av en prosess, forteller han.

Ta betalt for kunnskap
Neste år fyller familiebedriften B & O Forberg AS 70 år. Glenn Ruben følger i fotsporene til oldefar, farfar, far og Atle. Faren Tom har drevet firmaet siden 1982 mens onkel Atle har vært med siden 1986.

– Jeg føler at jeg ikke kunne takke nei til jobben på Råholt-avdelingen siden det er et familiefirma. Samtidig er det smigrende at de ønsker jeg skal styre begge butikkene. Det er også stor tillitserklæring fra Comfort-kjeden. Jeg har gått en god skole via kjedens ledelsesprogram.

– Hva mener du blir rørbransjens største utfordring i tiden som kommer?
– Å sikre seg nok fagfolk. Det er blitt vanskeligere å finne flinke folk, sier Glenn Ruben.

Rørleggerkjeden har et stort fokus på faghandel.

– Vi er en viktig faghandel for kundene. Vi får gode tilbakemeldinger på at vi har rørleggere som jobber i butikken på lørdagene. De kan svare på alt av rørrelaterte spørsmål, som kommer kundene til gode. Hos oss skal hver kunde som kommer inn gå smilende ut igjen. Jeg har stor tro på faghandel i årene som kommer. Vi må ta betalt for å selge kunnskap, sier Glenn Ruben Forberg.