En totalentrepriseløsning fra Inoroom™ inkluderer alt som forventes av en ultramoderne operasjonssal, alt fra planlegging til installasjon og vedlikehold.

Halton med i leveranse av syv operasjonssaler

Halton som er en del av InoroomTM-alliansen i Finland, har fått totalentreprisen på levering av syv flunkende nye operasjonssaler med høyeste krav til ventilasjon og hygiene.

0

Det er en sykehuskjede tilhørende et stort finanskonsern som er kjøper av syv operasjonssaler fra den finske InoroomTM-alliansen.

Det skriver partnerne i en pressemelding tirsdag.

InoroomTM-alliansen, som består av Halton, Hermetel og Merivaara, har inngått kontrakt om levering av syv unike totalentreprise operasjonssaler.  Leveransen skjer innen høsten 2017 til Pohjola Sairaala som er eid av Finlands største gruppe innen finanstjenester.  Operasjonssalene baseres på et felles konsept, og leveres etter at ytelsen er simulert og verifisert.

En totalentrepriseløsning fra Inoroom inkluderer alt som forventes av en ultramoderne operasjonssal, alt fra planlegging til installasjon og vedlikehold.  Det dekker aspekter som sterile romstrukturer, integrasjon med sykehus og styringssystemer i bygninger, standard hygienestyring, brukervennlige grensesnitt, opplæring og vedlikehold.

– Vår anskaffelsesavdeling ble imponert over enkeltheten ved plassering av bestillingen, komforten for ansatte og pasientene, samt løsningens funksjonalitet. Eksempelvis kan vi justere ventilasjonen etter soner, og likevel opprettholde alle hygienestandarder. Takket være multifunksjonalitet kan prosedyrer innen forskjellige renslighetskategorier utføres samme dag, forteller enhetens leder, Nina Vesaniemi, fra Pohjola Sairaala Helsinki i meldingen.

– For eiendomsbesittere og tjenestetilbydere er nøyaktige budsjetter relatert til bygg- og vedlikeholdskostnader hos sykehusene svært viktig. Operasjonssaler fra Inoroom™ oppfyller disse kravene, sier utviklingssjef Kari Kangasmaa fra OP Kiinteistösijoitus Oy.

– Totalentrepriseløsningen fra Inoroom kombinerer unik fleksibilitet med problemfri levering, pålitelighet og en fastsatt pris. Fordelene dekker alle involverte parter: utvikleren, designere, kontraktører, kirurgiske team og pasientene, forteller utviklings- og salgssjef Mikael Sokolnicki hos Inoroom i pressemeldingen.

Leveransen av operasjonssaler til sykehusene i Oulu og Kuopio i Finland blir utført i to faser. Sykehusenes rammeverk er allerede under bygging, og designet av operasjonssalene har startet. Den første salen blir klar neste sommer, og de øvrige innen høsten 2017.