De nye MGE motorene fra Grundfos oppnår høyeste klassifisering for energieffektivitet. Motorene kan fra 1. januar merkes med IE5.

Grundfos lanserer IE5-merkede motorer

De nye MGE motorene fra Grundfos scorer høyt når det gjelder klassifisering for energieffektivitet. Det setter fart både på energibesparelser og forretningen. Motorene kan fra 1. januar merkes med IE5.

0

Siden introduksjonen i 2013, har MGE motorene bidratt til å sette standarden i bransjen, skriver Grundfos i en pressemelding.

Høyeste graderingsnivå
De energieffektive funksjonene har lenge gjort det mulig for motorene ikke bare å leve opp til det allerede kjente energikravet fra IE4 klassifiseringen, men også å overgå dem.
– Dette betyr at Grundfos godkjenning av IEC 60034-30-2 nå følger MGE-motorer med IE5 – det høyeste graderingsnivå når det gjelder energimerking av elektriske motorer. Motorene er pålitelige, justerbare og energieffektive, påpeker Øyvind Fossum, teknisk sjef i Grundfos.

Tilpasser seg systemene
MGE motorer med høyeffektiv permanentmagnet-synkron motor og frekvensomformer er en banebrytende og intelligent løsning som er i stand til å tilpasse seg de systemene de er en del av, og dermed redusere energiforbruket. Dette plasserer motorene på topp i sin klasse.

– Vi har klart å integrere all vår erfaring i programvaren og har skapt et unikt produkt. Når man i tillegg ser på påliteligheten, gir det flere gode salgsargumenter – for eksempel i forhold til å redusere tilbakebetalingstiden for en e-pumpe. I kombinasjon med våre pumper gir motorene en overlegen effektivitet , sier Kim Jensen, Regional Managing Director for Grundfos i pressemeldingen.

MGE motorer brukes i pumpeløsninger for både industri, vannforsyning og bygg- og anleggsbransjen.

IE5 merkingen gjelder for alle motorer som brukes i MGE område 0,75 til 11 kW.
Merkingen trer i kraft fra 1. januar 2017.