Danfoss har lansert v den nye bergvarmepumpen Thermia Diplomat Inverter.

– Diplomat Inverter er den beste varmepumpen vi har utviklet

Danfoss lanserer en ny effektiv inverterstyrt bergvarmepumpe på markedet. Thermia`s teknologiløsning som gir varmt vann på kjøpet i de periodene huset varmes opp, gjør Diplomat Inverter til den mest effektive varmepumpen som selskapet noen gang har utviklet.

0

Det skriver Danfoss i en pressemelding tirsdag.

 

Salgsdirektør Frode Bergheim i Danfoss forteller at med lanseringen av den nye bergvarmepumpen Thermia Diplomat Inverter har Danfoss flyttet grensen enda lenger.
– Den nye bergvarmepumpe blir den mest effektive på markedet. Vi har utført svært oppløftende målinger ved vårt R&D Center Arvika i inneværende år. Det betyr at boligeierne vil få enda større besparelser enn tidligere, sier Bergheim.

Thermia Diplomat Inverter har i følge Danfos markedsledende årsvarmefaktor. Årsvarmefaktoren er det mål som beskriver hvor effektiv en varmepumpe fungerer i løpet av et helt år, med både varme og kalde perioder og varmtvannsproduksjon inkludert.

– Teknologiløsningen som brukes er Hot Gas Water teknologien, og finnes også i våre Diplomat Optimum G2 og G3 varmepumpene. Den fungerer på denmåten at når vannet varmes opp for å gå ut i husets varmesystem, går en liten del via en ekstra varmeveksler som varmer vannet opp til 80 °C før det når varmtvannsberederen. Det betyr at man får ekstra mye varmt vann til en lavere kostnad, den delen av året huset varmes opp, sier markedssjef Inge Lehmann i Danfoss.
– Litt forenklet kan man si at Diplomat Inverter gir mer enn 5 kWh effekt tilbake for hver 1 kWh effekt som tilføres. 

– Årsaken til de gode resultatene er først og fremst den nyutviklede turtallsstyrte kompressoren og en helt ny styring, sier Bergheim.
– Det føles godt å lansere en varmepumpe som bryter ny mark. Vi er utrolig stolte av Thermia Diplomat Inverter, og overbevist om at den kommer til å bli en stor suksess – både for oss og for boligeierne.