Svak oppgang i nyboligsalget

I de siste to månedene har det blitt solgt 1.635 nye boliger i Norge. Dette er nesten 400 flere boliger enn i forrige tomånedersperiode. Salget utgjør 13 prosent av boligene som har vært til salgs, mot 10 prosent sist. Dette skriver det samfunnsøkonomiske analyseselskapet Econ Nye Boliger i en helfersk rapport.

0

Nedgangen i nyboligmarkedet ser således ut til å ha stoppet opp. Om det har snudd til oppgang er for tidlig å si. Normalt tar nyboligsalget seg noe opp på denne tiden av året.

På Østlandet ble det solgt 656 nye boliger på Østlandet. Dette er 29 prosent flere enn forrige tomånedersperiode, men 37 prosent færre enn samme periode i fjor. I februar var nedgangen fra året før på 51 prosent. Siden februar i år har 7 prosjekter med til sammen 106 ledige boliger blitt trukket fra markedet. Dermed har til sammen 25 prosjekter med 496 usolgte boliger blitt trukket fra markedet siden oktober i fjor.

På Vestlandet har Econ Nye boliger registrert salg av 463 nye boliger. Dette er hele 60 prosent flere enn i forrige tomånedersperiode. I forhold til samme periode i fjor, var det imidlertid en nedgang på 12 prosent. Nedgangen på årsbasis har blitt betydelig redusert. I februar var nedgangen på 47 prosent.

I løpet av siste tomånedersperiode er det registrert salg av 79 nye boliger på Sørlandet. Dette er om lag det samme som i forrige tomånedersperiode. Salget utgjør bare 8 prosent av boligene som har vært til salgs i perioden. Dette er den klart laveste salgstakten av alle regionene i landet.

I Nord-Norge er det registrert salg av 120 nye boliger. Dette er hele 71 prosent flere enn forrige tomånedersperiode. Det er spesielt i Tromsø at salget er godt. Salget der utgjorde 31 prosent av antall boliger til salgs