– Største utmerkelsen en kan få

Som VVSforum skrev om for kort tid siden kåret Oslo Kommune Caverion til beste lærebedrift, og tildelte selskapet Fagopplæringsprisen for 2014. – Denne prisen er den største utmerkelsen du kan få, jeg er ydmyk og stolt på samme tid, sier ressurskoordinator for lærlingene hos Caverion, Dag Hesland.

0

Ressurskoordinator hos Caverion, Dag Hesland, har vært ansvarlig for å rekruttere og følge opp lærlingene i Oslo siden 1997.

– Vi er i hard konkurranse med alle andre opplæringsbedrifter i Oslo, så at vi i Caverion fikk denne prisen er en fantastisk bekreftelse på at det arbeidet vi gjør er riktig, sier Hesland.

Utmerkelsen inspirerer
Adm. direktør for Caverion, Knut Gaaserud, er stolt av å motta prisen for beste lærebedrift.

– Det er flott at Oslo Kommune ser at Caverion tar lærlinger på alvor. Denne utmerkelsen inspirer oss til å fortsette vårt målrettede arbeide med lærlinger. Ikke bare i Oslo, men ved samtlige av våre nærmere 60 avdelinger i Norge.

– Lærlingordningen er en viktig rekrutteringskanal for Caverion. I tillegg har vi et viktig samfunnsansvar, og en plikt til å bidra med et godt utdanningstilbud til unge mennesker.

– Våre beste fagfolk har gått i læra, og de er i dag blant de som bidrar betydelig til selskapets verdiskapning. Mange sitter også som ledere og prosjektledere, men har ikke glemt sin tid som lærlinger.
Hos oss er lærlingene en investering for fremtiden, understreker en fornøyd Gaaserud.

Vil hjelpe lærlinger i andre bedrifter
Ressurskoordinator Hesland forteller at de i forrige uke lanserte en egen informasjonsportal for lærlinger i Norge, kalt Lærlingplassen på www.caverion.no.

– Som en av Norges største lærlingbedrifter sitter vi på mye kunnskap, og vi ønsker å hjelpe alle nåværende og kommende lærlinger å finne informasjonen de trenger på ett sted.

– Vi vil fortsette å utvide portalen med nyttig informasjon fremover, sier Hesland.

Skal stimulere fagopplæringen
Oslo kommunes fagopplæringspris til beste lærebedrift ble innstiftet i 1996. Byrådet ønsker at prisen skal stimulere lærebedrifter til å ivareta fagopplæring av høy kvalitet og samtidig utrykke anerkjennelse for den bedriftsopplæringen som fører frem til svenne-/fagprøve.

Det var foreslått seks kandidater til årets fagopplæringspris. Det er yrkesopplæringsnemnda som har vurdert kandidatene. Prisen vil bli delt ut 20. november i rådhuset i forbindelse med årets fag- og svennebrevarrangement.