Her er gjengen fra Høiax som skal delta på ISH. Fra venstre: Arne Vold Johansen, Morten Lerengen, Rune Høili, Laila Johannessen, Reidar Olsen, Per Juliussen, Thomas Buskoven og Katrine Stylo.

Høiax vender blikket mot det internasjonale markedet

Høiax fra Fredrikstad er blant utstillerne under årets ISH-messe i Frankfurt. Det betyr at den anerkjente produksjonsbedriften for alvor har begynt å vende blikket ut mot det internasjonale markedet.

0

– Høiax har de siste fem årene prioritert det norske markedet ved å introdusere nye produkter og produktgrupper. Vi har også ansatt flere nye ressurspersoner med spesialkompetanse. Nå er vi klare for eksport, opplyser administrerende direktør i Høiax, Thomas Buskoven til vvs-forum.no.

For den norske rørleggeren er Høiax i dag mye mer enn en leverandør av varmtvannsberedere. De siste årene har bedriften brukt på å utvikle og introdusere varmepumper, vannbåren varme og rørsystemer. Høiax er i dag en totalleverandør og står sterkt i flere markedssegmenter.

– Vi har fortsatt fokuset på nye tekniske løsninger og dette har resultert i større kapasitet i produksjonen og bredt sortiment av varmtvannsberedere, påpeker Buskoven.

Satser hjemme også
Høiax har som målsetting å øke eksportandelen fra 10n til 25 prosent av den totale omsetningen innen fem år. Dette skal naturligvis ikke gå på bekostning av det hjemlige markedet. Her skal trykket holdes oppe på minst samme nivå.

Som et ledd i eksportsatsingen er det naturlig å delta på ISH-messen. Under messen vil Høiax stille ut fire varianter fra Titanium Extreme sortimentet, som for øvrig er designet av den velkjente designeren Bård Eker. I tillegg til et flott design er berederne tilpasset europeiske forhold og kan i prinsippet brukes for enhver type energikilde. Under messen vil man ha fokus på beredere som er tilpasset solpaneler og varmepumper, men det er også fullt mulig å koble de å energikilder som olje, gass, pellets og biomasse.

– VI gleder oss til å vise det europeiske markedet at vi kan produsere noe av det beste som fines i markedet og som tilfredsstiller morgendagens kav, sier administrerende direktør, Thomas Buskoven.

Lengst levetid
Norge er et høykostland med de utfordringer som er knyttet til det, men for Høiax skaper ikke dette noe problem. Salgs- og markedssjef hos Høiax Morten Lerengen forklarer:

– Vår produksjon er langt på vei helautomatisk og sveiseteknologien er av ypperste klasse. I Europa er det emaljerte beredere som dominerer, men disse har begrenset levetid. Andelen rustfrie beredere øker i Europa og siden våre beredere er blant de som har lengst levetid, har vi klare konkurransefortrinn. Vi benytter en patentert overflatebehandling innvendig. Dette sikrer en optimal levetid. Selv ikke mer aggressivt vann med kalk og klorider skaper utfordringer for oss.