Illustrasjonsfoto fra Intra.

Vannfrie urinaler i rustfritt stål

25.02.2008: På Dragvoll i Trondheim er det nå installert vannfrie urinaler. Det er NTNU og Intra-gruppen som sammen har gjennomført et omfattende program for å spare vann.

0

Løsningen er en kombinasjon av lokal stålindustri og irsk smartness. Intra er godt kjent for produkter i rustfritt stål. Nå er vannfrie urinaler et av de nye produktene.

Urin lukter når det kommer i kontakt med vann eller organisk materiale. Når vann ikke brukes i disse urinalene, vil de heller ikke lukte.

Heller ikke fra avløpssystemet vil det komme lukt. Det er her den smarte irske oppfinnelsen kommer inn, nemlig at membranen har to gummilepper som ligger mot hverandre. Disse lar urinen slippe gjennom. Så lukker den seg, og lukt vil ikke komme opp fra avløpsrøret.

Ved NTNU er det gjennomført et omfattende program for å spare vann. NTNUs forbruk av vann er mer enn halvert siden programmet startet i 2003.

Intra-gruppen er 100 prosent norskeid med fabrikker i Norge, Sverige og Danmark, og salgskontor i Tyskland og Polen. Intra er en av Skandinavias ledende produsenter av kjøkkenvasker, servanter for bad, sanitærutstyr i rustfritt stål og minikjøkken.

I produktutviklingen innad i gruppen fokuseres det på moderne design, og på mulighetene som ligger i bearbeiding av rustfritt stål gjennom ny og avansert dyptrekkingsteknologi.

I tett samarbeid med designere, utvikles og produseres brukervennlige produkter med den spesielle, skandinavisk design, med et streif av minimalistiske stil med “Inspired by design”.