Fryktelig mye slurv i byggebransjen, påpeker Jann Brevig i If (t.v.) og Roy Malmo Nilsen i Anticimex. Foto: Bjørn Haakon Nilsen/Drammens Tidende

Konsulenter refser slurvete håndverkere

28.02.28: Roy Malmo Nilsen i konsulentfirmaet Anticimex mener at håndverkere nå slurver mer nå enn under jappetiden på 80-tallet, sier Roy Malmo Nilsen.

0

Anticimex er et av landets største konsulentfirmaer innen blant annet tilstandsanalyse for boligmassen i Norge og har undersøkt 9000 hus i hele landet,

-Vi vet at det var mye slurv da rekordmange boliger spratt opp på 80-tallet. De siste årene har det vært full aktivitet i byggebransjen, og jeg vil si at det er verre nå enn for 20 år siden, sier Malmo Nilsen til Drammens Tidende.

Konsulentselskapet har gjort en undersøkelse av boliger i Buskerud, og funnet at åtte av ti bad er for dårlige. 26 prosent av badene må utbedres øyeblikkelig.

Problemer med våtromsmembran er en typisk gjenganger, og kun hvert 5. bad ble funnet helt i orden av Anticimex.

Fukt og vannskader er en del av de vanligste skadeårsakene i norske hjem.

Hvert år oppstår det vannskader i 200.000 norske hjem. Ofte kan disse skadene spores tilbake til dusjen på badet.

Daglig skades 200 bygninger på grunn av vannlekasjer fra rørinnstallasjoner.

I Buskerud har Anticimex funnet at syv av ti vannrør er gamle og bør skiftes ut.

22 prosent må byttes ut med engang, mens 50 prosent må skiftes ut i løpet av kort tid. Syv av ti avløpsrør må skiftes ut.

Både vann- og avløpsrør har normalt en levetid på 40 år, enkelte rør opptil 60 år.

Anticimec utfører innemiljøsjekk av boliger, kontorer, barnehager, hele borettslag.

Ved slik innemiljøsjekk går konsulentfirmaet igjennom bad, kjøkken, krypkjeller og soverom og sjekker fuktforhold og ventilasjon i boligen, og skriver ut en innemiljørapport med eventuelle utbedringstiltak.

Forsikringsselskapet If markedsfører Anticimex Trygghetsavtale, en forsikringspakke som består av regelmessige inspeksjoner.

Se mer på Anticimex