08-01-25+Rica+Haugsund++Hoved

Hotellnæringen satser på varmepumpe

25.01.08: Hotell Rica Maritim i Haugesund satser helt og fullt på varmepumpe og vannbåren varme. Rica-kjeden har søkt om å svanemerke 20 hoteller.

0

– Vi tar nå skritt som trengs for å bli svanemerket. Jeg ønsker at det skjer for Maritims del i løpet av 2008, sier hotelldirektør Terje Hansen.

Han merker at en del kunder forventer at hotellet har et bevisst forhold til miljøet. Særlig store kunder forlanger det, sier han.

Ikke minst på kurs- og konferansemarkedet har dette et stort konkurransefortrinn.

Hotellet har 120 nyoppussede rom med datastyrt varmeregulering.

– Når en gjest åpner vinduet, slås varmen av. Når gjesten sjekker ut, senkes temperaturen, for så å økes igjen når en ny gjest er på vei, sier Hansen.

I en stor del av hotellet slås lys og ventilasjonsanlegg av når det ikke er aktivitet der. Så på energifronten scorer Maritim ganske bra.

På vannsparefronten skjer det også ting. Nye pissoarer bruker ikke vann, og mange toaletter er byttet til slike som du kan velge halv vannmengde på. Det kreves for å bli svanemerket. Hotellet har cirka 380 toaletter. I dag er 50-60 av dem av den gamle sorten som bruker 10 liter vann på en nedskylling.

Dette sammen med en rekke andre grep skal gjøre hotellet helt miljøtilpasset. Sammen med at Rica sentralt finner leverandører og varer som tilfredsstiller kravene, skriver Haugesunds Avis

Les hele hos Haugesunds Avis