Daglig leder Carsten Engh sier at rehabiliteringsmarkedet går så det suser.

Godt marked i Porsgrunn, men nå flater det ut

01.02.08:Det har vært gode tider for rørleggere i mange år, og fremdeles er aktiviteten høy over det meste av landet. Grenland-distriktet er intet unntak, men nå flater det ut, mener Carsten Skottner Engh, daglig leder av Porsgrunn Rørleggerforretning AS

0

–Vi har hatt tre år med voldsom pågang av arbeid. Nå er det noe roligere, og særlig er det en markert nedgang for boligblokker. Derimot er det mye av skoler og barnehager og industri, og renoveringsmarkedet er godt. Vi har mer enn nok å gjøre og merker ingen nedgang totalt, men jeg tror det har kulminert. Det ser vi på at mange byggentreprenører har for lite å gjøre. Det berører også de tekniske entreprenørene, men vi har en styrke i at vi er fleksible, vi kan påta oss mange typer oppdrag, små og store. Vi har egen serviceavdeling, rehabavdeling og prosjektavdeling.

– Hadde vi satset hovedsakelig på leiligheter ville vi hatt problemer, mener Carsten Engh. – Markedet for leiligheter er over toppen, men fremdeles er det godt «trøkk» i markedet for eneboliger, og rehabiliteringsmarkedet går så det suser.

Skal det være et bad til 600 000 kroner?
– Dere reklamerer med at rehabilitering er en av firmaets spesialiteter, Hvilken utvikling er det der når det gjelder hvordan folk bruker penger, Carsten Engh?
– Folk vil ha store og flotte bad. Det vet hva det koster og kjøper det de vil ha. Nå koster et godt bad ofte 250-300 000 kroner, opp fra 250-200 000 for bare få år siden. Det dyreste badet vi har levert kostet 600 000.

– Folk har penger til investeringer i flotte bad, men vi må være på tå hev når det gjelder pris og kvalitet. På rehabmarkedet søker vi kunder som krever topp kvalitet, og vi leverer komplette baderom. Den politikken har vært en suksess. Vi får godt ord på oss og får betalt for det vi gjør. Vi legger også stor vekt på hvordan våre folk opptrer på byggeplassen. En frue syntes det var så hyggelig å ha håndverkerne der at hun hadde en tåre i øyekroken da de forsvant.

Porsgrunn Rørleggerforretning AS er medlem av Varme & Bad. Firmaet har 34 ansatte.