Kran fra den nye Nautic serien til Gustavsberg

En kran for miljøet

24.01.08: Hvis energisparingen omregnes i kullkraft sparer én armatur to tonn CO2 i året. Gustavsbergs nye kranserie Nautic har vunnet en miljøpris fordi den sparer store mengder energi. – Det mest spennende for oss i 2008 på produktsiden blir om vi får uttelling for Nautic energisparende miljøarmaturer, forteller administrerende direktør Bjørn Fredricson i Villeroy & Boch Norge as til VVS-forum. –

0

Energisparefunksjonen i Nautic er basert på at kranen aldri skal gi mer eller varmere vann enn du trenger. Skal du ha full sprut må du løfte håndtaket, og skal du ha varmtvann, må du holde det i posisjon, ellers går kranen tilbake to 40 °C. Kranen blir aldri stående på høy temperatur. I en test ga Nautic 44 % reduksjon av energibruken i forhold til standardprodukter.
– Det høres ikke så mye ut når det er snakk om å spare varmt vann fra en kran, men her er tallenes tale forbløffende, opplyser Fredricson. – Men hvis energisparingen omregnes i kullkraft sparer én armatur to tonn CO2 i året. Det å bytte fra standardarmatur til Nautic betyr derfor mer enn om du bytter fra vanlig bil til miljøbil – med én armatur. Den sparte energimengden tilsvarer Oslo-Trondheim-Oslo med bil. Nautic er nå vår standardkran, men på anbudsmarkedet tilbyr vi en enklere modell.